We use cookies

We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.

Brød med rugflak

Baking
>60 min
Antall porsjoner: 1
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

100 g Helios Rugflak
700 g hvetemel
6 dl lunkent vann
1 ts sukker
1 ts salt
1/2 pk tørrgjær
Litt ekstra mel til utbaking

Instruksjoner

Elt sammen alle ingrediensene til du har en jevn deig.
Dekk bakebollen med en stor tallerken eller et lokk og la heve i 1-2 timer.
Set ovnen på 250 grader over- og undervarme og sett et stekebrett inni.
Brett deigen noen ganger over seg selv og form til slutt et rundt brød som du legger på et bakepapir.
Strø litt mel over og dekk med et kjøkkenhåndkle.
La etterheve på kjøkkenbenken i ca 20 minutter.
Pensle brødet med litt vann og strø over rugflak til pynt, eller la det være som det er.
Snitt også gjerne i overflata av brødet med en skarp kniv.
Dra bakepapiret over på det varme stekebrettet og stek brødet på nederste rille i 15 minutter.
Legg gjerne 1-2 isbiter eller skvett 0,5 dl vann inn i ovnen før du lukker igjen ovnsdøra.
På denne måten er du sikret sprø skorpe.
Etter 15 minutter senker du temperaturen til 200 grader og steker i 30 minutter til.
Bank på undersida av brødet for å høre etter en hol lyd.
Hører du det er brødet ferdig stekt.
Avkjøl brødet på rist.
Nyt digg hjemmelagd brød med deilig rugsmak.

Lignende oppskrifter