We use cookies

We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.

Bruschetta med hvite bønner og stekte tomater

Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
Her er en enkel twist på en klassisk italiensk antipasto. Hvite bønner og lettstekte tomater er trikset for å gjøre denne bruschettaen ekstra smaksrik og mettende. Bruk et godt surdeigsbrød, bra råvarer og din beste olje.

Ingredienser

350 g blandede cherrytomater
Olivenolje
Ca. 2,5 dl kokte hvite bønner
1 sitron, juice og zest
1 klype chiliflak
1 neve persille, hakket
1 neve basilikum
4 skiver surdeigsbrød
2 hvitløksfedd
Salt og pepper

Instruksjoner

Sett ovnen på 200°C.
Legg tomatene i en ildfast form, drypp over olivenolje og salt og la de steke i 20-25 minutter.
Mens de er i ovnen heller du bønnene i en stor skål med sitronjuice og zest, chiliflak, persille, en dæsj olivenolje og generøst med salt og pepper.
Rør rundt og mos lett med en gaffel. Sett så til siden.
Rist brødskivene i en tørr panne eller brødrister.
Gni hver brødskive med et halvt hvitløksfedd.
Når tomatene er ferdige heller du forsiktig over litt av oljen og saften fra bunnen av formen over bønnene og rører rundt.
Legg bønneblandingen på hver skive, topp med et par varme tomater og litt basilikum.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter