Appelsingelé med ekte vaniljesaus

Dessert
30 min
Antall porsjoner: 4
En utrolig god og forfriskende dessert, med herlig smak av appelsin og lønnesirup, toppet med ekte, hjemmelaget vaniljesaus. Mmmm…herlig!
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Ingredienser appelsingelé

5 dl + 2 ss. ferskpresset juice av økologiske appelsiner
1 ss Helios Lønnesirup
1 + 1/4 ss. gelatinpulver
1 ts Helios Vaniljepulver

Ingredienser vaniljesaus

3 økologiske eggeplommer
60 g. Helios Rårørsukker
2 dl. kremfløte + 1 dl. H-melk
1-2 ts Helios Vaniljepulver

Instruksjoner

Fremgangsmåte appelsingelè

Bland sammen 2 ss appelsinjuice og gelatinpulveret i en liten bolle.
Sett dette til side.
I en liten gryte varmer du opp 1 dl juice, lønnesirup og vanilje over svak varme.
Bland så i gelatinblandingen og rør til det er helt smeltet.
Hell blandingen over resten av appelsinjuicen.
Fordel i små former eller glass og sett kaldt til det stivner, ca 2-3 timer.

Fremgangsmåte vaniljesaus

Pisk eggene og 20 g. sukker til en luftig eggedosis.
I en gryte for seg har du fløte og melk over middels varme.
Strø 40 g. sukker jevnt over melken og fløten, slik at sukkeret legger seg som en hinne i bunnen av gryta og forhindrer melken fra å brenne seg.
Ha i vaniljesukker. Ikke rør i blandingen.
Varm godt opp, nesten til kokepunktet, men ikke la det koke.
Ta så gryten av platen og rør litt rundt.
Hell den varme blandingen forsiktig over eggedosisen, mens du rører hele tiden i eggedosisen (det er viktig å røre, så ikke eggene koagulerer).
Ha så hele sausblandingen tilbake i gryten og la den varmes forsiktig opp til den tykner litt.
Sausen må ikke koke, da kan den skille seg.
Ha sausen over på en mugge og sett den kaldt.
Serveres sammen med appelingelé.
Pyntes gjerne med jordbær.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter