Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Appelsingelé med ekte vaniljesaus
Dessert
30 min
Antall porsjoner: 4
En utrolig god og forfriskende dessert, med herlig smak av appelsin og lønnesirup, toppet med ekte, hjemmelaget vaniljesaus. Mmmm…herlig!
Oppskriftskreatør:
Caroline Schjærve
Ingredienser
Instruksjoner
Ingredienser appelsingelé
5 dl + 2 ss. ferskpresset juice av økologiske appelsiner
1 ss Helios Lønnesirup
1 + 1/4 ss. gelatinpulver
1 ts Helios Vaniljepulver
Ingredienser vaniljesaus
3 økologiske eggeplommer
60 g. Helios Rårørsukker
2 dl. kremfløte + 1 dl. H-melk
1-2 ts Helios Vaniljepulver
Fremgangsmåte appelsingelè
Bland sammen 2 ss appelsinjuice og gelatinpulveret i en liten bolle.
Sett dette til side.
I en liten gryte varmer du opp 1 dl juice, lønnesirup og vanilje over svak varme.
Bland så i gelatinblandingen og rør til det er helt smeltet.
Hell blandingen over resten av appelsinjuicen.
Fordel i små former eller glass og sett kaldt til det stivner, ca 2-3 timer.
Fremgangsmåte vaniljesaus
Pisk eggene og 20 g. sukker til en luftig eggedosis.
I en gryte for seg har du fløte og melk over middels varme.
Strø 40 g. sukker jevnt over melken og fløten, slik at sukkeret legger seg som en hinne i bunnen av gryta og forhindrer melken fra å brenne seg.
Ha i vaniljesukker. Ikke rør i blandingen.
Varm godt opp, nesten til kokepunktet, men ikke la det koke.
Ta så gryten av platen og rør litt rundt.
Hell den varme blandingen forsiktig over eggedosisen, mens du rører hele tiden i eggedosisen (det er viktig å røre, så ikke eggene koagulerer).
Ha så hele sausblandingen tilbake i gryten og la den varmes forsiktig opp til den tykner litt.
Sausen må ikke koke, da kan den skille seg.
Ha sausen over på en mugge og sett den kaldt.
Serveres sammen med appelingelé.
Pyntes gjerne med jordbær.
Ingredienser
Ingredienser appelsingelé
5 dl + 2 ss. ferskpresset juice av økologiske appelsiner
1 ss Helios Lønnesirup
1 + 1/4 ss. gelatinpulver
1 ts Helios Vaniljepulver
Ingredienser vaniljesaus
3 økologiske eggeplommer
60 g. Helios Rårørsukker
2 dl. kremfløte + 1 dl. H-melk
1-2 ts Helios Vaniljepulver
Instruksjoner
Fremgangsmåte appelsingelè
Bland sammen 2 ss appelsinjuice og gelatinpulveret i en liten bolle.
Sett dette til side.
I en liten gryte varmer du opp 1 dl juice, lønnesirup og vanilje over svak varme.
Bland så i gelatinblandingen og rør til det er helt smeltet.
Hell blandingen over resten av appelsinjuicen.
Fordel i små former eller glass og sett kaldt til det stivner, ca 2-3 timer.
Fremgangsmåte vaniljesaus
Pisk eggene og 20 g. sukker til en luftig eggedosis.
I en gryte for seg har du fløte og melk over middels varme.
Strø 40 g. sukker jevnt over melken og fløten, slik at sukkeret legger seg som en hinne i bunnen av gryta og forhindrer melken fra å brenne seg.
Ha i vaniljesukker. Ikke rør i blandingen.
Varm godt opp, nesten til kokepunktet, men ikke la det koke.
Ta så gryten av platen og rør litt rundt.
Hell den varme blandingen forsiktig over eggedosisen, mens du rører hele tiden i eggedosisen (det er viktig å røre, så ikke eggene koagulerer).
Ha så hele sausblandingen tilbake i gryten og la den varmes forsiktig opp til den tykner litt.
Sausen må ikke koke, da kan den skille seg.
Ha sausen over på en mugge og sett den kaldt.
Serveres sammen med appelingelé.
Pyntes gjerne med jordbær.
Relaterte produkter
Helios Vaniljepulver
10 g
Helios Lønnesirup
189 ml
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent