Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Dessert med is, eplesyltetøy og hjemmelaget karamell
Dessert
30 min
Antall porsjoner:
Noen ganger trenger man en ekstra kjapp dessert. Har du karamell, eplesyltetøy og is hjemme snekrer du sammen denne på null komma niks!
Oppskriftskreatør:
Silje Feiring / Spoon.no
Ingredienser
Instruksjoner
En god vaniljeis
Helios Moste Epler
Hjemmelaget karamell
200 g sukker
6 ss vann
50 g smør i terninger, romtemperert
1 dl kremfløte
Start med å lage den hjemmelagde karamellen;
I en tykkbunnet kjele tilsetter du vann og sukker.
Gi det ett oppkok og la det koke på middels varme. (Her skal du ikke røre men vende på kjelen innimellom.)
Når sukkeret er smeltet og fått en gyllen og fin farge kan du tilsette smøret og røre det forsiktig sammen.
Så tilsetter du kremfløten, litt av gangen.
Her vil det bruse kraftig så hell forsiktig.
Rør godt sammen og når sausen er jevn og fin heller du over på glass og avkjøler.
Fordel is, karamell og moste epler i glass og server.
Topp gjerne med noe sprøtt som karamelliserte eller ovnsbakte nøtter.
Ingredienser
En god vaniljeis
Helios Moste Epler
Hjemmelaget karamell
200 g sukker
6 ss vann
50 g smør i terninger, romtemperert
1 dl kremfløte
Instruksjoner
Start med å lage den hjemmelagde karamellen;
I en tykkbunnet kjele tilsetter du vann og sukker.
Gi det ett oppkok og la det koke på middels varme. (Her skal du ikke røre men vende på kjelen innimellom.)
Når sukkeret er smeltet og fått en gyllen og fin farge kan du tilsette smøret og røre det forsiktig sammen.
Så tilsetter du kremfløten, litt av gangen.
Her vil det bruse kraftig så hell forsiktig.
Rør godt sammen og når sausen er jevn og fin heller du over på glass og avkjøler.
Fordel is, karamell og moste epler i glass og server.
Topp gjerne med noe sprøtt som karamelliserte eller ovnsbakte nøtter.
Relaterte produkter
Helios Eplemos Usøtet
360 g
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent