Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Fastelavensboller
Baking
60 min
Antall porsjoner: 24
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
900 g Helios Hvetemel + litt ekstra til utbaking
5 dl helmelk
1/2 pk tørrgjær
150 g sukker
1,5 ts Helios Kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150 g smør
1 egg til pensling
Fyll
Syltetøy
3 dl kremfløyte
1 ts Helios Vaniljepulver
1 ss sukker
Varm melken til den er fingervarm, ha den i en eltebolle.
Ha i hvetemel, sukker, tørrgjær, kardemomme, salt og egg.
Elt på middels fart i ca ti minutter.
Ha i smør delt i terninger og elt videre i ti nye minutter, til du har en jevn deig.
Dekk til og la heve til dobbel størrelse, 1-2 timer.
Del opp i 24 emner og trill runde boller.
Bruk litt mel dersom deigen er veldig klissete.
Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett og la ettereve under klede, ca 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Visp sammen egget og pensle bollene, stek et brett om gangen til de er gyldne, 15-17 minutter.
Avkjøl på rist.
Visp kremfløyte med sukker og vaniljepulver og server nystekte boller med luftig krem og godt syltetøy, gjerne med et lite dryss av melis på toppen.
Ingredienser
900 g Helios Hvetemel + litt ekstra til utbaking
5 dl helmelk
1/2 pk tørrgjær
150 g sukker
1,5 ts Helios Kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150 g smør
1 egg til pensling
Fyll
Syltetøy
3 dl kremfløyte
1 ts Helios Vaniljepulver
1 ss sukker
Instruksjoner
Varm melken til den er fingervarm, ha den i en eltebolle.
Ha i hvetemel, sukker, tørrgjær, kardemomme, salt og egg.
Elt på middels fart i ca ti minutter.
Ha i smør delt i terninger og elt videre i ti nye minutter, til du har en jevn deig.
Dekk til og la heve til dobbel størrelse, 1-2 timer.
Del opp i 24 emner og trill runde boller.
Bruk litt mel dersom deigen er veldig klissete.
Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett og la ettereve under klede, ca 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Visp sammen egget og pensle bollene, stek et brett om gangen til de er gyldne, 15-17 minutter.
Avkjøl på rist.
Visp kremfløyte med sukker og vaniljepulver og server nystekte boller med luftig krem og godt syltetøy, gjerne med et lite dryss av melis på toppen.
Relaterte produkter
Helios Kardemomme
23 g
Helios Vaniljepulver
10 g
Helios Siktet Spelt
1 kg
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent