Fastelavensboller

Baking
60 min
Antall porsjoner: 24
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

900 g Helios Hvetemel + litt ekstra til utbaking
5 dl helmelk
1/2 pk tørrgjær
150 g sukker
1,5 ts Helios Kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150 g smør
1 egg til pensling

Fyll

Syltetøy
3 dl kremfløyte
1 ts Helios Vaniljepulver
1 ss sukker

Instruksjoner

Varm melken til den er fingervarm, ha den i en eltebolle.
Ha i hvetemel, sukker, tørrgjær, kardemomme, salt og egg.
Elt på middels fart i ca ti minutter.
Ha i smør delt i terninger og elt videre i ti nye minutter, til du har en jevn deig.
Dekk til og la heve til dobbel størrelse, 1-2 timer.
Del opp i 24 emner og trill runde boller.
Bruk litt mel dersom deigen er veldig klissete.
Sett bollene på bakepapirkledd stekebrett og la ettereve under klede, ca 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Visp sammen egget og pensle bollene, stek et brett om gangen til de er gyldne, 15-17 minutter.
Avkjøl på rist.
Visp kremfløyte med sukker og vaniljepulver og server nystekte boller med luftig krem og godt syltetøy, gjerne med et lite dryss av melis på toppen.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter