Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Flettekrans med eple og kanel
Baking
>60 min
Antall porsjoner: 6
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
5 dl helmelk
150 g sukker
1 ts Helios Kardemomme
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 egg
150 g smør
900 g hvetemel + litt ekstra
1 glass Helios Eplemos
1 eple (kan sløyfast)
2-3 ss Helios Ceylon kanel
1 egg til pensling
2-3 ss perlesukker til pynt
Varm melken til den er kroppstemperert.
Ha den i en bakebolle og tilsett sukker, kardemomme, gjær, salt, egg og hvetemel.
Elt sammen i 5-10 minutter til du har en jevn deig.
Del smøret i terninger og ha det i bakebollen, elt videre i 5-10 minutter til du har en jevn deig igjen.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i 1 time, til den har blitt nær dobbel så stor.
Bruk godt med mel på bakebordet og kjevle ut et retangel på 80 x 40 cm.
Stryk utover et jevnt lag med eplemos og fordel kanelen over.
Skrell og del eplet i små terninger og strø dette over.
Rull sammen deigen, som en rullekake, og splitt så rullen på langs ved hjelp av en skarp kniv.
La deigen henge sammen ca 5 cm på ene siden, og flett så de to delene sammen fra denne siden.
Det er lettest om du fletter sammen mens du flytter deigen over på et bakepapir, for etter at kransen er klar er det ikke så lett å få til.
Dekk til kransen med et klede og la etterheve i 30 min.
Pensle kransen med et sammenvispet egg og strø over perlesukker.
Stek kransen midt i ovnen på 200 grader over- og undervarme til den er gyllen under.
Dette tar ca 30 minutt.
Avkjøl kransen på en rist og vent minst 15-20 minutter før du deler den i stykker.
Ingredienser
5 dl helmelk
150 g sukker
1 ts Helios Kardemomme
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 egg
150 g smør
900 g hvetemel + litt ekstra
1 glass Helios Eplemos
1 eple (kan sløyfast)
2-3 ss Helios Ceylon kanel
1 egg til pensling
2-3 ss perlesukker til pynt
Instruksjoner
Varm melken til den er kroppstemperert.
Ha den i en bakebolle og tilsett sukker, kardemomme, gjær, salt, egg og hvetemel.
Elt sammen i 5-10 minutter til du har en jevn deig.
Del smøret i terninger og ha det i bakebollen, elt videre i 5-10 minutter til du har en jevn deig igjen.
Dekk til bakebollen og la deigen heve i 1 time, til den har blitt nær dobbel så stor.
Bruk godt med mel på bakebordet og kjevle ut et retangel på 80 x 40 cm.
Stryk utover et jevnt lag med eplemos og fordel kanelen over.
Skrell og del eplet i små terninger og strø dette over.
Rull sammen deigen, som en rullekake, og splitt så rullen på langs ved hjelp av en skarp kniv.
La deigen henge sammen ca 5 cm på ene siden, og flett så de to delene sammen fra denne siden.
Det er lettest om du fletter sammen mens du flytter deigen over på et bakepapir, for etter at kransen er klar er det ikke så lett å få til.
Dekk til kransen med et klede og la etterheve i 30 min.
Pensle kransen med et sammenvispet egg og strø over perlesukker.
Stek kransen midt i ovnen på 200 grader over- og undervarme til den er gyllen under.
Dette tar ca 30 minutt.
Avkjøl kransen på en rist og vent minst 15-20 minutter før du deler den i stykker.
Relaterte produkter
Helios Ceylon Kanel
18 g
Helios Kardemomme
23 g
Helios Kanel Ceylon
50 g
Helios Eplemos Usøtet
360 g
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent