Gulrotkake med gulrotjuice

Dessert
>60 min
Antall porsjoner:
En favorittkake for mange; nemlig gulrotkake! Denne er tilsatt gulrotjuice som gjør den ekstra saftig og god.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Kakebunn

4 egg
4 dl sukker
5 dl hvetemel
2 ts natron
1/2 ts salt
2 ts Helios Ceylon Kanel
1 ts Helios Kardemomme
2 dl nøytral olje
1 dl Helios Gulrotjuice
ca. 600 g finrevet økologisk gulrot
1 dl hakkede valnøtter

Glasur

200 gram smøreost (f.eks. Philadelphiaost)
60 g smør, romtemperert
3-4 dl melis

Pynt

Finrevet skall av økologiske sitroner og lime
Finhakkede nøtter

Instruksjoner

Forvarm ovnen til 190 grader.
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis, så tilsetter du olje, gulrotjuice og visper lett sammen
Sikt inn mel, natron, kardemomme og kanel. Til slutt tilsetter du revne gulrøtter, hakkede nøtter og blander godt sammen.
Smør en kakeform (rundt 24 cm) og hell i røra. Stek nederst i ovnen i ca. 50-60 min på 190 grader.
Mens kaken avkjøles lager du glasuren. Smelt smøret og bland sammen med smøreost og melis.
Rør sammen glasuren. Når kaken er avkjølt smører du på glasuren. Topp med finrevet sitron eller limeskall og finhakkete nøtter hvis du ønsker det.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter