Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Kanelsnurrer med eplemos
Baking
>60 min
Antall porsjoner: 25
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
Kanelsnurrer
1 kg kveitemjøl
150 g Helios Rårørsukker
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ts Helios Kardemomme
5 dl H-mjølk
1 egg
150 g smør i terningar
Eplemos
250 g epler
0,5 dl vatn
Ca. 75 g sukker
Fyll
3-4 ts Helios Ceylon kanel
Perlesukker til pynt
Ha alle ingrediensane, unnateke smøret og 50 g av kveitemjølet, i ei kjøkkenmaskin.
Elt på sakte-middels fart i ca 10 min til du har ei deig som slepp bakebollen.
Ha i smøret, delt i terningar, og elt vidare i ca 10 min.
Dekk bakebollen og la heve så lenge du har tid, gjerne to timar.
Kjevle deiga til eit stort rektangel, bruk resten av mjølet på bakebordet slik at deiga ikkje sit fast.
Smør uttover eplemos og strø med kanel.
Rull saman som ei rullekake og del opp i ca 1 cm tjukke skiver.
Legg snurrane på bakepapirkledd steikebrett og la etterheve under eit klede i 20-30 min.
Skru omnen på 200 grader over- og undervarme og strø perlesukker på toppen av snurrane før du set dei midt i omnen. Eit brett i gongen.
Steik i 15-20 min, til snurrane er gylne.
Avkjøl på rist og nyt.
Ingredienser
Kanelsnurrer
1 kg kveitemjøl
150 g Helios Rårørsukker
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ts Helios Kardemomme
5 dl H-mjølk
1 egg
150 g smør i terningar
Eplemos
250 g epler
0,5 dl vatn
Ca. 75 g sukker
Fyll
3-4 ts Helios Ceylon kanel
Perlesukker til pynt
Instruksjoner
Ha alle ingrediensane, unnateke smøret og 50 g av kveitemjølet, i ei kjøkkenmaskin.
Elt på sakte-middels fart i ca 10 min til du har ei deig som slepp bakebollen.
Ha i smøret, delt i terningar, og elt vidare i ca 10 min.
Dekk bakebollen og la heve så lenge du har tid, gjerne to timar.
Kjevle deiga til eit stort rektangel, bruk resten av mjølet på bakebordet slik at deiga ikkje sit fast.
Smør uttover eplemos og strø med kanel.
Rull saman som ei rullekake og del opp i ca 1 cm tjukke skiver.
Legg snurrane på bakepapirkledd steikebrett og la etterheve under eit klede i 20-30 min.
Skru omnen på 200 grader over- og undervarme og strø perlesukker på toppen av snurrane før du set dei midt i omnen. Eit brett i gongen.
Steik i 15-20 min, til snurrane er gylne.
Avkjøl på rist og nyt.
Relaterte produkter
Helios Ceylon Kanel
18 g
Helios Kardemomme
23 g
Helios Kanel Ceylon
50 g
Lignende oppskrifter
Glutenfrie muffins
Glutenfri bananbrød
Glutenfri kakemenn
Glutenfrie brownies
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent