Raw-kake med bringebær

Dessert
>60 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

150 g Helios Dadler
65 g Helios Mandler
65 g Helios Valnøtter
1/4 ts salt

Cashewkrem

240 g Helios Cashewnøtter
0,5 dl honning
1 dl Helios Kokosolje
1 ts Helios vaniljepulver
1 sitron
2,5 dl bringebær

Instruksjoner

Legg cashewnøttene i ein bolle og fyll på med vatn til dei er godt dekka.
La ligge over natta, eller i allefall i 3 timar. Hell av vatnet og skyl nøttene i eit dørslag.
La renne godt av seg medan du lagar botnen.
Lag botnen ved å kjøre dadlar (utan stein), mandlar, valnøtter og salt i ei matmølle eller i ein kraftig blender til du har ei jamn masse.
Trykk botnen uttover i ei 18 cm rund form (eller bruk ei firkanta form/lasagneform), gjerne kledd med bakepapir i botnen.
Set i kjøleskap medan du lagar cashewkremen.
Ha dei avrende cashewnøttene i matmølla (eller ein kraftig blender) og kjør til ei glatt masse.
Ha i honning, kokosolje (om den ikkje er flytande så varm den forsiktig til den blir det), bringebær, vaniljepulver og safta frå sitronen.
Kjør sammen til alt er godt blanda.
Fordel cashewkremen over kaka og set forma i frysaren i ein time før den er klar for servering.
Velbekomme!

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter