We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Hjemmelaget blåbærsaft
Drikke
60 min
Antall porsjoner:
Denne blåbærsaften smaker godt både varm og kald.
Oppskriftskreatør: Mia Skrataas / Miasmat.no
400 g blåbær
120 g Helios Rårørsukker
0,5 dl vann
2 ts Helios Vaniljepulver
1 ts sitronsaft
Kok opp blåbær og vann og la det småkoke under lokk i omtrent 10 minutter.
Sil blåbærene i ei finmaska sil eller gjennom et klede.
Klem ut det meste av safta, men unngå å klemme så hardt at blåbærkjøttet klemmes igjennom.
Kok opp blåbærsafta og tilsett sukker, vaniljesukker og sitron.
Skal safta oppbevares på flaske over lengre tid bør flaska ligge et minutt eller to i kokende vann før kokvarm blåbærsaft tilsettes.
Sett lokk på flaska straks.
Ingredienser
400 g blåbær
120 g Helios Rårørsukker
0,5 dl vann
2 ts Helios Vaniljepulver
1 ts sitronsaft
Instruksjoner
Kok opp blåbær og vann og la det småkoke under lokk i omtrent 10 minutter.
Sil blåbærene i ei finmaska sil eller gjennom et klede.
Klem ut det meste av safta, men unngå å klemme så hardt at blåbærkjøttet klemmes igjennom.
Kok opp blåbærsafta og tilsett sukker, vaniljesukker og sitron.
Skal safta oppbevares på flaske over lengre tid bør flaska ligge et minutt eller to i kokende vann før kokvarm blåbærsaft tilsettes.