Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Heliosbrød
Frokost & Mellommåltid
>60 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør:
Line Bruu
Ingredienser
Instruksjoner
300 g økologisk hvetemel
100 g Helios Sammalt speltmel
50 g Helios Rugmel
50 g Helios Havregryn, store
2 ts Helios Himalayasalt
¼ ts tørrgjær
4 dl vann (eller myse om du har)
Rør alt sammen til det er akkurat blandet sammen.
Det skal ha konsistens som grøt.
La deigen heve over natten i en stor bolle med plastfolie og et håndkle over.
Dagen etter heller man deigen ut på et melet bakebord og bretten den sammen fire ganger
Legg deigen på et melet bakepapir og legg den tilbake i bollen.
La den heve tildekket i tilsammen 2 timer.
Etter 1,5 time setter du en liten jerngryte med lokk inn i en kald ovn og sett ovnen på 250°C.
Etter ½ time tar du gryten forsiktig ut, vender brøddeigen forsiktig oppi og setter på lokket.
Sett gryten tilbake i ovnen og la den stå i 30 minutter.
Ta av lokket, sett ovnen på 220°C og la det steke i 15 minutter til.
Avkjøl brødet på rist.
Ingredienser
300 g økologisk hvetemel
100 g Helios Sammalt speltmel
50 g Helios Rugmel
50 g Helios Havregryn, store
2 ts Helios Himalayasalt
¼ ts tørrgjær
4 dl vann (eller myse om du har)
Instruksjoner
Rør alt sammen til det er akkurat blandet sammen.
Det skal ha konsistens som grøt.
La deigen heve over natten i en stor bolle med plastfolie og et håndkle over.
Dagen etter heller man deigen ut på et melet bakebord og bretten den sammen fire ganger
Legg deigen på et melet bakepapir og legg den tilbake i bollen.
La den heve tildekket i tilsammen 2 timer.
Etter 1,5 time setter du en liten jerngryte med lokk inn i en kald ovn og sett ovnen på 250°C.
Etter ½ time tar du gryten forsiktig ut, vender brøddeigen forsiktig oppi og setter på lokket.
Sett gryten tilbake i ovnen og la den stå i 30 minutter.
Ta av lokket, sett ovnen på 220°C og la det steke i 15 minutter til.
Avkjøl brødet på rist.
Relaterte produkter
Helios Himalayasalt
180 g
Helios Sammalt Spelt
1 kg
Lignende oppskrifter
Surdeigsbrød med quinoamel
Quinoalapper med tranebær
Scones
Speltbagels
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent