We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Pannekaketårn med salt karamellsaus
Frokost & Mellommåltid
30 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør: Caroline Schjærve
Pannekaketårn
9 dl. melk
3 dl Helios Hvetemel
3 dl Helios Siktet spelt
3 egg
1 klype Helios Himalayasalt
Litt smeltet smør i røren
Mye smør til steking
Salt karamellsaus
100 g. Helios Rårørsukker
3 ss. meierismør
3 dl. kremfløte
1 ts Helios Vaniljepulver
1 liten ts Helios Himalayasalt
Pannekaketårn
Blandes sammen, sveller litt på benken og stekes tynne.
Legg pannekakene lagvis på et fat.
Salt karamellsaus
Smelt sukkeret på middels varme til det er gyldent.
Ha i kremfløten litt og litt mens du rører kraftig.
Det vil kunne danne seg små krystallklumper, men disse forsvinner fort igjen. Bare rør godt.
Når all kremfløten er i har du i smør, vanilje og salt.
La sausen koke litt inn på middels/lav varme i ca 15 minutter.
Jo lenger du koker, jo tykkere vil den bli.
Avkjøl litt før du heller over på glass.
Ingredienser
Pannekaketårn
9 dl. melk
3 dl Helios Hvetemel
3 dl Helios Siktet spelt
3 egg
1 klype Helios Himalayasalt
Litt smeltet smør i røren
Mye smør til steking
Salt karamellsaus
100 g. Helios Rårørsukker
3 ss. meierismør
3 dl. kremfløte
1 ts Helios Vaniljepulver
1 liten ts Helios Himalayasalt
Instruksjoner
Pannekaketårn
Blandes sammen, sveller litt på benken og stekes tynne.
Legg pannekakene lagvis på et fat.
Salt karamellsaus
Smelt sukkeret på middels varme til det er gyldent.
Ha i kremfløten litt og litt mens du rører kraftig.
Det vil kunne danne seg små krystallklumper, men disse forsvinner fort igjen. Bare rør godt.
Når all kremfløten er i har du i smør, vanilje og salt.
La sausen koke litt inn på middels/lav varme i ca 15 minutter.