Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle.
Lag en grop midt i melet og tilsett surdeigstarteren
Deretter tilsetter du vann og rører godt! deigen skal være litt klissete, men ikke for rennende eller for fast.
Tilsett noe ekstra mel eller vann for riktig konsistens.
La deigen stå og hvile 1 time
Etter en time elter og strekker du deigen litt, før du lar den stå i 30 minutter, før du gjentar dette en gang til(dette vil jeg si er hemmeligheten for deilig og luftige surdeigsbrød- god tålmodighet og kjærlighet)
Fordel deigen i to brødformer og sett i kjøleskap(varmeste delen av skapet) med plastfolie eller lignende over til dagen etter.
Frøtopping bløtlegges i vann og settes i kjøleskap til dagen etter
Dagen etter tar man brødene ut fra kjøleskapet og lar de Stå på kjøkkenbenken i noen timer(jeg lar de gjerne stå cirka 5 timer)
Sil av vannet på de bløtlagte frøene, og fordel de på brødene
Brødene stekes på 250 grader i 10 min, før du setter ned temperaturen og steker videre på 225 grader i 40-45 minutter
Ta brødene ut av brødformen, og la de hvile på en rist med et kjøkkenklede over- vet det er vanskelig å vente med å smake - men det blir verdt det!
Ingredienser
100 g surdeigstarter
500 g Helios Siktet speltmel
200 g Helios Quinoamel
300 g landhvete
50 g Helios Gresskarkjerner
50 g Helios Solsikkekjerner
30 g Helios Linfrø
30 g Helios Sesamfrø
1-2 ts Helios Himalayasalt
cirka 9 dl lunkent vann
Instruksjoner
Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle.
Lag en grop midt i melet og tilsett surdeigstarteren
Deretter tilsetter du vann og rører godt! deigen skal være litt klissete, men ikke for rennende eller for fast.
Tilsett noe ekstra mel eller vann for riktig konsistens.
La deigen stå og hvile 1 time
Etter en time elter og strekker du deigen litt, før du lar den stå i 30 minutter, før du gjentar dette en gang til(dette vil jeg si er hemmeligheten for deilig og luftige surdeigsbrød- god tålmodighet og kjærlighet)
Fordel deigen i to brødformer og sett i kjøleskap(varmeste delen av skapet) med plastfolie eller lignende over til dagen etter.
Frøtopping bløtlegges i vann og settes i kjøleskap til dagen etter
Dagen etter tar man brødene ut fra kjøleskapet og lar de Stå på kjøkkenbenken i noen timer(jeg lar de gjerne stå cirka 5 timer)
Sil av vannet på de bløtlagte frøene, og fordel de på brødene
Brødene stekes på 250 grader i 10 min, før du setter ned temperaturen og steker videre på 225 grader i 40-45 minutter
Ta brødene ut av brødformen, og la de hvile på en rist med et kjøkkenklede over- vet det er vanskelig å vente med å smake - men det blir verdt det!