We use cookies

We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.

Grillede gulrøtter og vårløk med hvit bønnerøre smaksatt med hvit miso

Hovedrett
>60 min
Antall porsjoner: 4
Grillede gulrøtter og vårløk med hvit bønnerøre smaksatt med hvit miso, eplecider og ingefær sammen med marinerte svarte belugalinser med chili, friske urter og sitronskall.

Ingredienser

8 stk små gulrøtter
8 stk mellomstore vårløk
2 dl Helios Olivenolje
Helios Himalayasalt, svart pepper og frisk timian

Marinerte belugalinser

2 dl kokte belugalinser
2 ss ramsløkolje
1 ss Helios Eplecidereddik
Saften fra 1/2 lime

Hvit bønnerøre

2 ss rapsolje
2 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket hvitløk
1 ss hvit misopaste
1 dl eplecider
400 g kokte, små hvite bønner
1 ss Helios Ingefærshot
1 dl vegansk fløte

Instruksjoner

Fyr opp grillen.
Hell olivenolje i en plastpose som er stor nok til at gulrøttene og vårløken får plass.
Tilsett salt og pepper etter smak, og legg posen ved grillen slik at du har den i nærheten.
Legg gulrøttene og vårløken på grillen mens kullen fortsatt brenner.
Grill dem slik at overflaten blir svakt brent.
Løft dem så opp med en tang og legg dem over i plastposen.
Knyt igjen posen og rist den slik at oljen dekker alt.
La gulrøttene og vårløen ligge i posen i ca. 20 minutter slik at de damper i sin egen varme.
Kok opp belugalinser slik det står på forpakningen.
Sil dem og la dem tørke en stund.
Legg dem så i en skål og tilsett øvrige ingredienser til marinaden og rør forsiktig rundt med en skje.
Ha en spiseskje matolje i en kjele og sett den på middels varme.
Legg i hvitløk og sjalottløk og stek til det er mykt, men uten at det får farge.
Hell i en spiseskje hvit misopaste og rør rundt et par ganger.
Tilsett eplecider, bønnerøre, ingefærshot og fløte og fortsett å røre til det er skikkelig blandet.
Skru ned varmen og la det småkoke på svak varme i ca. 10 minutter.
Sil deretter gjennom en grovmasket sil til alt har gått igjennom utenom skallet.
Bruk en skje og trykk mot slutten.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter