Pølsebrød

Tilbehør
45 min
Antall porsjoner: 10
Hjemmelagde pølsebrød er både bedre og sunnere enn de butikkjøpte!
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

250 g Helios Siktet hvetemel
200 g Helios Sammalt hvete
0,5 ts salt
1 ss honning
3 dl økologisk lettmelk
4 ss Helios Olivenolje
0,5 pk gjær
1 økologisk egg
1 ss Helios Sesamfrø

Instruksjoner

Bland lunken melk med olivenolje og rør ut honning.
Rør inn gjær når blandingen er fingervarm.
Tilsett sammalt hvete og salt, spe på med siktet hvete til deigen er passe fast og elt godt.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Elt lett og del deigen i 10 deler.
Form avlange pølsebrød, legg dem på et stekebrett og la pølsebrødene etterheve i omtrent 20 minutter.
Pensle brødene med vispet egg og strø sesamfrø over.
Stek pølsebrødene på 225 grader i 10 – 15 minutter.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter