We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Daal med kokosmelk og mangochutney
Hovedrett
60 min
Antall porsjoner: 2
Oppskriftskreatør: Mia Skrataas / Miasmat.no
Daal
120 g røde linser
0,5 løk
2 fedd hvitløk
0,5 chili
5 g ingefær
1 ss Helios Rapsolje
1 ts Helios Urtesalt
0,25 ts cayennepepper
1 ts garam masala
1 ts Helios Spisskummen
0,5 ts Helios Gurkemeie
0,5 ts Helios Paprikapulver
3 store tomater
3 dl vann
2 dl Helios Kokosmelk
0,5 lime
Tilbehør
4 ss mangochutney
4 ss yoghurt naturell
2 porsjoner Helios Basmatiris
2 naanbrød
Kok ris som anvist på pakken.
Fortsett med daalen mens risen koker.
Grovhakk tomater og legg dem til side.
Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili og stek det hele blankt i litt olje.
Tilsett krydder og tomater og stek videre i omlag ett minutt.
Tilsett vann, kokosmelk og linser og kok opp.
La det hele koke til linsene er møre, 15-20 minutter, og smak til med lime.
Server daal med mango chutney, yoghurt, ris og naanbrød.
Ingredienser
Daal
120 g røde linser
0,5 løk
2 fedd hvitløk
0,5 chili
5 g ingefær
1 ss Helios Rapsolje
1 ts Helios Urtesalt
0,25 ts cayennepepper
1 ts garam masala
1 ts Helios Spisskummen
0,5 ts Helios Gurkemeie
0,5 ts Helios Paprikapulver
3 store tomater
3 dl vann
2 dl Helios Kokosmelk
0,5 lime
Tilbehør
4 ss mangochutney
4 ss yoghurt naturell
2 porsjoner Helios Basmatiris
2 naanbrød
Instruksjoner
Kok ris som anvist på pakken.
Fortsett med daalen mens risen koker.
Grovhakk tomater og legg dem til side.
Finhakk løk, hvitløk, ingefær og chili og stek det hele blankt i litt olje.
Tilsett krydder og tomater og stek videre i omlag ett minutt.
Tilsett vann, kokosmelk og linser og kok opp.
La det hele koke til linsene er møre, 15-20 minutter, og smak til med lime.
Server daal med mango chutney, yoghurt, ris og naanbrød.