Dan Dan Tofu & Nudler

Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
Smuldret og sprø chilitofu og kremete nudler møtes i vår variant av Sichuan-retten Dan Dan Noodles.

Ingredienser

1 pakke Helios naturell tofu
½ dl Helios olje
1½ ss Helios peanøttsmør
1 ss Helios tahin uten salt
2 ss Helios tamari
3 ss vann
½ ss Helios eplecidereddik
1 ss finhakket ingefær
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss sriracha saus eller annen chilisaus (eller 1 ts tørket chili)
1 ts five spice krydder eller spisskummen

Server med

1 pakke woknudler fullkorn
150 g fersk spinat eller pak choi
3 vårløk i fine strimler
1 håndfull koriander
2 ss ristede sesamfrø

Instruksjoner

Smuldre tofuen og legg over i en sil. La tofuen dryppe av eller press tofuen mot silen med et kjøkkenhåndkle slik at væsken presses ut. Det må være minst mulig væske i tofuen for å kunne steke den sprø.
Pisk peanøttsmør, tahin, tamari, vann og eddik til en kremet dressing.
Kok opp vann med litt salt til nudlene.
Varm opp en stekepanne og stek den smuldrede tofuen i olje under omrøring til tofuen blir sprø. Det tar ca 10 minutter. Tilsett ingefær, hvitløk, sriracha og krydder.
Stek i noen minutter slik at tofuen får en god smak av alle krydderne.
Kok nudelene imellom.
Ha mye spinat i 4 boller. Hell vann fra nudlene og legg det oppå spinaten.
Legg den kremete dressingen på toppen samt sprø tofu, vårløk, koriander og dryss over sesamfrø.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter