Ratatouille

Hovedrett
45 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

5-6 ss Helios Olivenolje
1-2 løk
2 fedd hvitløk
1 ts Helios Timian
1 ts Helios Basilikum
1 aubergine
1 squash
1 rød paprika
1 gul paprika
400 ml Helios Hakket tomat
1 ss balsamicoeddik
1/2 sitron
1 ts Helios Himalayasalt
1/2 ts Helios Pepper

Instruksjoner

Del auberginene i to på langs, og så i skiver som du deler i to.
Legg på en tallerken og strø godt med salt over.
La stå med saltet på mes du deler opp de andre grønsakene.
Dette er for å fjerne bitterstoffene.
Del løk i tynne båter og finhakk hvitløken.
Del squash på samme måte som auberginen og del paprika i biter på ca 1x1 cm.
Skyll av saltet på auberginbitene, bruk gjerne et dørslag.
Varm litt av oljen i ei gryte og stek auberginbitene til de har fått farge.
Legg så til side på en tallerken og gjør det samme med squashen.
Kanskje må du gjøre dette i flere omganger, og du må fylle på med olje innimellom.
Varm mer olje i gryta og ha i løken sammen med timian og basilikum.
La surre til løken er blank.
Ha i hvitløk og la steke med i 1-2 minutt.
Ha paprika, squash og aubergine i gryta og hell over hakket tomat og balsamicoeddik.
Rør inn saltet og bland gryta meds med småkoker.
La det småkoke under lokk i 20-30 minutter.
Riv (det gule) skalet på sitronen og rør inn sammen med sitronsaften.
Server gjerne ratatouille med godt brød, pasta eller ris til.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter