En herlig smak av frisk lime og pepperkake pakket inn i en ren kake full av nydelig smak.
Kaken kan blandes sammen dagen før og passer perfekt til både juleselskap og andre tilstelninger.
Oppskriftskreatør: Bjørg Fagerlie
450g Helios Mandler
200g Helios Dadler
2 ts Helios Kokosolje
4 ts Helios Lønnesirup
2 ts Helios Ceylon kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts frisk revet ingefær
1,5 dl gresk yoghurt
200 g Philadelphia light
2 dl økologisk kremfløte
revet skall fra 2-3 økologisk lime
4 ts kokossirup
4 ss økologisk sitronsaft
1-2 ss Helios Kokosblomstsukker
5 plater gelatin
ca. 1/2 dl kokende vann
Kjør mandlene i en foodprosessor.
Tilsett litt og litt dadler, og kokosolje.
Hell i krydder og kokossirup.
Bland bunnen godt og trykk den jevnt ut i en rund kakeform. Ca. 24cm. Husk å sett den kaldt mens du lager fyll.
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Riv skall fra lime og sett til side.
Pisk 2 dl kremfløte.
Tilsett yoghurt og Philadelphia ost.
Smak deg frem med lime, sitronsaft og kokossirup.
Smaken blir litt mildere når kaken har satt seg, så det er greit å få frem lime smaken.
Er den litt lite søt anbefaler jeg å spe på med litt kokossukker.
Kok litt vann og bland inn gelatinplatene så det ikke er noen klumper.
Miks godt inn i kakefyll og hell over bunn.
Avkjøl i kjøleskap over natten.
Ingredienser
450g Helios Mandler
200g Helios Dadler
2 ts Helios Kokosolje
4 ts Helios Lønnesirup
2 ts Helios Ceylon kanel
1/2 ts nellik
1/2 ts frisk revet ingefær
1,5 dl gresk yoghurt
200 g Philadelphia light
2 dl økologisk kremfløte
revet skall fra 2-3 økologisk lime
4 ts kokossirup
4 ss økologisk sitronsaft
1-2 ss Helios Kokosblomstsukker
5 plater gelatin
ca. 1/2 dl kokende vann
Instruksjoner
Kjør mandlene i en foodprosessor.
Tilsett litt og litt dadler, og kokosolje.
Hell i krydder og kokossirup.
Bland bunnen godt og trykk den jevnt ut i en rund kakeform. Ca. 24cm. Husk å sett den kaldt mens du lager fyll.
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Riv skall fra lime og sett til side.
Pisk 2 dl kremfløte.
Tilsett yoghurt og Philadelphia ost.
Smak deg frem med lime, sitronsaft og kokossirup.
Smaken blir litt mildere når kaken har satt seg, så det er greit å få frem lime smaken.
Er den litt lite søt anbefaler jeg å spe på med litt kokossukker.
Kok litt vann og bland inn gelatinplatene så det ikke er noen klumper.