La blandingen koke i 10-15 minutter mens du rører, til karamellen er 115 grader.
Har du ikke sukkertermometer kan du slippe en dråpe flytende karamell i et glass med kaldt vann.
Dersom du kan forme en kule av det, er den ferdig, dersom det bare flyter utover må du koke litt til.
Hell karamellen over i en bakepapirkledd form på ca 10 x 10 cm.
Eller bruk en større form om du ikke vil ha så høye fudgebiter.
Plukk ut vaniljestangen og kast den, eller skyll, tørk og bruk den til å lage hjemmelagd vaniljesukker.
Sett karamellfudgen i kjøleskapet i ca 3 timer eller over natta før du deler den opp med en skarp kniv.
Oppbevar karamellfudge i kjøleskapet, om du vil ha den knallhard slik som i smågodthyllene på butikken lar du den stå uten innpakking -og om du vil ha den myk pakker du den i tett boks.
Karamellfudgen holder seg lenge, men er spist opp før du vet ordet av det!
Ingredienser
400 g (1 boks) søt kondensert melk
150 g Helios Kokosblomstsukker
1/2 vaniljestang
2-3 klyper flaksalt
100 g smør
Instruksjoner
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Bruk både frø og stang og ha alt i en kasserolle.
Kok opp under omrøring.
La blandingen koke i 10-15 minutter mens du rører, til karamellen er 115 grader.
Har du ikke sukkertermometer kan du slippe en dråpe flytende karamell i et glass med kaldt vann.
Dersom du kan forme en kule av det, er den ferdig, dersom det bare flyter utover må du koke litt til.
Hell karamellen over i en bakepapirkledd form på ca 10 x 10 cm.
Eller bruk en større form om du ikke vil ha så høye fudgebiter.
Plukk ut vaniljestangen og kast den, eller skyll, tørk og bruk den til å lage hjemmelagd vaniljesukker.
Sett karamellfudgen i kjøleskapet i ca 3 timer eller over natta før du deler den opp med en skarp kniv.
Oppbevar karamellfudge i kjøleskapet, om du vil ha den knallhard slik som i smågodthyllene på butikken lar du den stå uten innpakking -og om du vil ha den myk pakker du den i tett boks.
Karamellfudgen holder seg lenge, men er spist opp før du vet ordet av det!