Mandelkonfekt

Snacks
60 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

ca 20 Helios Dadler
1 ts Helios Vaniljepulver
200 g Helios Mandler
100 g mørk sjokolade, gjerne 75 %
3-4 klyper maldonsalt

Instruksjoner

Legg dadlene i varmt vann, slik at de blir myke mens du lager klart resten. (Bruker du dadler med stein, må du fjerne steinen).
Ha halvparten av mandlene i en matmølle (foodprocessor) og kjør til du får mandelsmør.
Kjør lenge, og skrap gjerne ned om det legger seg opp langs kantene.
Hell av vannet på dadlene og kjør de i matmølla til det er en jevn masse.
Grovhakk resten av mandlene.
Bland sammen dadler, mandelsmør, mandler og vanilje.
Ha massen på et bakepapir og løft bakepapiret opp i en brødform.
Trykk massen utover, sett i kjøleskap.
Knekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad.
Fordel den smelta sjokoladen over og sett i fryser eller kjøleskap.
Etter en halvtime i fryser eller to timer i kjøleskap er konfekten klar.
Snu konfekten med sjokoladen ned før du deler opp, da unngår du at sjokoladen knekker opp mer enn nødvendig.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter