Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Mandelkonfekt
Snacks
60 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
ca 20 Helios Dadler
1 ts Helios Vaniljepulver
200 g Helios Mandler
100 g mørk sjokolade, gjerne 75 %
3-4 klyper maldonsalt
Legg dadlene i varmt vann, slik at de blir myke mens du lager klart resten. (Bruker du dadler med stein, må du fjerne steinen).
Ha halvparten av mandlene i en matmølle (foodprocessor) og kjør til du får mandelsmør.
Kjør lenge, og skrap gjerne ned om det legger seg opp langs kantene.
Hell av vannet på dadlene og kjør de i matmølla til det er en jevn masse.
Grovhakk resten av mandlene.
Bland sammen dadler, mandelsmør, mandler og vanilje.
Ha massen på et bakepapir og løft bakepapiret opp i en brødform.
Trykk massen utover, sett i kjøleskap.
Knekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad.
Fordel den smelta sjokoladen over og sett i fryser eller kjøleskap.
Etter en halvtime i fryser eller to timer i kjøleskap er konfekten klar.
Snu konfekten med sjokoladen ned før du deler opp, da unngår du at sjokoladen knekker opp mer enn nødvendig.
Ingredienser
ca 20 Helios Dadler
1 ts Helios Vaniljepulver
200 g Helios Mandler
100 g mørk sjokolade, gjerne 75 %
3-4 klyper maldonsalt
Instruksjoner
Legg dadlene i varmt vann, slik at de blir myke mens du lager klart resten. (Bruker du dadler med stein, må du fjerne steinen).
Ha halvparten av mandlene i en matmølle (foodprocessor) og kjør til du får mandelsmør.
Kjør lenge, og skrap gjerne ned om det legger seg opp langs kantene.
Hell av vannet på dadlene og kjør de i matmølla til det er en jevn masse.
Grovhakk resten av mandlene.
Bland sammen dadler, mandelsmør, mandler og vanilje.
Ha massen på et bakepapir og løft bakepapiret opp i en brødform.
Trykk massen utover, sett i kjøleskap.
Knekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad.
Fordel den smelta sjokoladen over og sett i fryser eller kjøleskap.
Etter en halvtime i fryser eller to timer i kjøleskap er konfekten klar.
Snu konfekten med sjokoladen ned før du deler opp, da unngår du at sjokoladen knekker opp mer enn nødvendig.
Relaterte produkter
Helios Vaniljepulver
10 g
Helios Dadler
150 g
Lignende oppskrifter
Risgrøt
Kokosflak-makroner
Karamellfudge
Fløtekarameller med lakris
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent