We use cookies

We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.

Vegansk Sarah Bernhard dessert

Dessert
>60 min
Antall porsjoner: 20
Denne veganske og glutenfri Sarah Bernhard desserten passer perfekt i julen!
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Mandelbunn

1 og 1/3 cup kokosmasse
2/3 cup Helios Mandler
1/2 cup Helios Lønnesirup
4 ss råkakao
1 ts Helios Vaniljepulver
1/2 ts Helios Himalayasalt

Sjokolademousse

1 dl + 3 ss Råkakaopulver
2 dl Råkakaosmør
4 dl Helios Kokosmelk
2 ss Helios Lønnesirup
7 Medjool dadler
Klype Helios Himalayasalt
Klype Helios Vaniljepulver

Råsjokolade

100 gram Råkakaosmør
50 gram Råkakaopulver
4 ss Helios Lønnesirup
2 ss Helios Mandelsmør
Klype Helios Vaniljepulver
Klype Helios Himalayasalt

Instruksjoner

Mandelbunn

Sett stekeovnen på 170 grader.
Ha mandlene og kokosmassen i en blender og miks til du har en «kornete» masse.
Ha i lønnesirup, vanilje og salt i blenderen og miks til det er godt blandet.
Del deigen opp i ca 20 deler og bruk hendene dine til å lage små kjeks.
Form de som du vil. (Deigen er klissete, så det er lettest med litt vann på hendene).
Legg kjeksene på en bakebrett med bakepapir.
Stek ovnen i ca 10 minutter eller til de blir gylne.
De er myke rett ut av ovnen, men blir hardere etter avkjøling.

Sjokolademousse

Smelt kakaosmør forsiktig i en liten kasserolle.
Miks inn råkakao, salt, vaniljepulver og halvparten av kokosmelken på lav varme.
Tilsett resten av kokosmelken og rør godt sammen på lav varme.
Hell sjokoladeblandingen over i en mikser og tilsett dadlene.
Miks til du har en smooth blanding.
Tilsett mer salt, råkakao eller lønnesirup dersom det trengs.
Hell blandingen over i en bolle, tildekk den og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten.

Råsjokolade

Smelt kakaosmør over vannbad.
Bland inn kakaopulver, vaniljepulver, salt, lønnesirup og mandelsmør.
Rør godt sammen.
Hell massen over i ett lite glass.

Sett sammen

Sett frem bollen med sjokolademoussen fra kjøleskapet, glasset med smeltet sjokolade og plasser alle kjeksene over på et stor fat.
Bruk en skje til å flytte sjokolademoussen fra bollen til en frostingpose (eller lag din egen av en frysepose).
Bruk hendene dine til å klemme ut sjokolade moussen i små «topper» oppå kjeksene.
Hold kjeksene med sjokolademousse opp-ned og dypp de i glasset med smeltet sjokolade.
Nyt!

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter