We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Eplekake med eplemost og mandler
Dessert
>60 min
Antall porsjoner:
Det er lite som slår nystekt eplekake! Denne varianten baker du med eplemos og topper med epler, lønnesirup og mandelflarn. Nydelig!
Oppskriftskreatør: Silje Feiring / Spoon.no
200 g sukker
200 g smør, romtemperert
4 økologiske egg
1 ts Helios Ceylon kanel
1 ts Helios Vaniljepulver
1 ts Helios Bakepulver
200 g hvetemel
ca. 160 g Helios Moste Epler
2-3 epler i skiver
120 g mandelflarn
2 ss Helios Lønnesirup
Forvarm ovnen til 175 grader
I en stor bolle pisker du smør og sukker til en smørkrem.
Så pisker du inn ett og ett egg av gangen.
I en egen bolle blander du sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljepulver.
Så sikter du melblandingen inn i smørblandingen.
3. Finn frem en rundt kakeform (ca. 20 cm diameter), kle med bakepapir i bunnen. Fordel deigen i formen.
Topp med eplemos, epleskiver og pensle over lønnesirup.
Topp med mandelflarn.
Stekes i ovnen i ca. 40 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.
Ingredienser
200 g sukker
200 g smør, romtemperert
4 økologiske egg
1 ts Helios Ceylon kanel
1 ts Helios Vaniljepulver
1 ts Helios Bakepulver
200 g hvetemel
ca. 160 g Helios Moste Epler
2-3 epler i skiver
120 g mandelflarn
2 ss Helios Lønnesirup
Instruksjoner
Forvarm ovnen til 175 grader
I en stor bolle pisker du smør og sukker til en smørkrem.
Så pisker du inn ett og ett egg av gangen.
I en egen bolle blander du sammen hvetemel, bakepulver, kanel og vaniljepulver.
Så sikter du melblandingen inn i smørblandingen.
3. Finn frem en rundt kakeform (ca. 20 cm diameter), kle med bakepapir i bunnen. Fordel deigen i formen.
Topp med eplemos, epleskiver og pensle over lønnesirup.
Topp med mandelflarn.
Stekes i ovnen i ca. 40 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.