We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Kokoskake med pistasjenøtter
Dessert
60 min
Antall porsjoner: 8
Oppskriftskreatør: Anita Stokke Blomvik
Kokoskake
100 g Helios Kokosflak (eller kokosmasse)
70 g Helios Kokosblomstsukker
2 ss honning
2 ss kakao
2 ss Helios Kokosolje
2 ss hvetemel (eller glutenfritt)
3 egg
Sjokoladekrem
150 g mørk sjokolade
1 dl kremfløyte
1 klype salt
2 ss pistasjenøtter
Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme.
Rør sammen alt til kokoskaken og hell over i en bakepapirkledd form på ca 10 x 35 cm (eller en rund 22 cm form).
Stek kaken midt i ovnen i 20 minutter, avkjøl.
Varm opp kremfløyten til kokepunktet og trekk kasserollen vekk fra varmen.
Finhakk sjokoladen og ha den i den varme kremfløyta.
Rør rundt til du har ei jevn masse.
Ha i ei klype salt.
Avkjøl sjokoladekremen til den tykner, og stryk den så utover kaka.
Grovhakk pistasjenøttene og strø de på toppen av kaken.
Velbekomme!
Ingredienser
Kokoskake
100 g Helios Kokosflak (eller kokosmasse)
70 g Helios Kokosblomstsukker
2 ss honning
2 ss kakao
2 ss Helios Kokosolje
2 ss hvetemel (eller glutenfritt)
3 egg
Sjokoladekrem
150 g mørk sjokolade
1 dl kremfløyte
1 klype salt
2 ss pistasjenøtter
Instruksjoner
Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme.
Rør sammen alt til kokoskaken og hell over i en bakepapirkledd form på ca 10 x 35 cm (eller en rund 22 cm form).
Stek kaken midt i ovnen i 20 minutter, avkjøl.
Varm opp kremfløyten til kokepunktet og trekk kasserollen vekk fra varmen.
Finhakk sjokoladen og ha den i den varme kremfløyta.
Rør rundt til du har ei jevn masse.
Ha i ei klype salt.
Avkjøl sjokoladekremen til den tykner, og stryk den så utover kaka.
Grovhakk pistasjenøttene og strø de på toppen av kaken.