We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Belugalinsesalat med ristede pastinakker og rødbetekrem
Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
En herlig høstsalat pakket med smak, farge og tekstur med belugalinser for ekstra metthetsfølelse og en vakker, kremet rødbetehummus.
1 1/2 dl belugalinser, ukokte
500 gram pastinakk
100 gram svartkål
300 gram sopp, for eksempel portobello eller kantareller
1 granateple
40 gram tamariristede cashewnøtter, eller andre ristede nøtter eller frø
1 håndfull frisk persille
1 ss rapsolje
Salt og nykvernet sort pepper
Rødbetekrem
2 rødbeter, rå
1 boks (400 gram) kokte hvite bønner
1 ss tahini
1 ss sitronsaft
Hvitløk
Flaksalt
Rødbetekrem
Skjær vekk skallet på rødbetene og skjær dem i terninger.
Miks i en foodprosessor til en smulete konsistens.
Hell av vannet og skyll bønnene, miks sammen med litt hvitløk og sitron til en glatt krem.
Smak til med salt og pepper.
Salat
Kok linsene etter anvisningen på pakken.
Varm ovnen til 200°C.
Skrubb pastinakken, skjær i biter og drypp over litt olje.
Legg pastinakken på et stekebrett dekket av bakepapir og bak i ovnen i 20 minutter.
Fjern den grove stilken fra svartkålen, riv bladene i mindre biter og masser det med litt olje og en klype salt.
Legg det inn i ovnen de siste 5 minuttene.
Riv eller kutt soppen i skiver og fres i en tørr, middels varm stekepanne til soppen får en gyllen farge.
Strø over salt.
Bland sammen ristede grønnsaker, linser og sopp.
Legg opp på et stort fat og topp med granateplekjerner, tamariristede cashewnøtter og persille.
Server med rødbetekrem.
Ingredienser
1 1/2 dl belugalinser, ukokte
500 gram pastinakk
100 gram svartkål
300 gram sopp, for eksempel portobello eller kantareller
1 granateple
40 gram tamariristede cashewnøtter, eller andre ristede nøtter eller frø
1 håndfull frisk persille
1 ss rapsolje
Salt og nykvernet sort pepper
Rødbetekrem
2 rødbeter, rå
1 boks (400 gram) kokte hvite bønner
1 ss tahini
1 ss sitronsaft
Hvitløk
Flaksalt
Instruksjoner
Rødbetekrem
Skjær vekk skallet på rødbetene og skjær dem i terninger.
Miks i en foodprosessor til en smulete konsistens.
Hell av vannet og skyll bønnene, miks sammen med litt hvitløk og sitron til en glatt krem.
Smak til med salt og pepper.
Salat
Kok linsene etter anvisningen på pakken.
Varm ovnen til 200°C.
Skrubb pastinakken, skjær i biter og drypp over litt olje.
Legg pastinakken på et stekebrett dekket av bakepapir og bak i ovnen i 20 minutter.
Fjern den grove stilken fra svartkålen, riv bladene i mindre biter og masser det med litt olje og en klype salt.
Legg det inn i ovnen de siste 5 minuttene.
Riv eller kutt soppen i skiver og fres i en tørr, middels varm stekepanne til soppen får en gyllen farge.
Strø over salt.
Bland sammen ristede grønnsaker, linser og sopp.
Legg opp på et stort fat og topp med granateplekjerner, tamariristede cashewnøtter og persille.