We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Belugalinsesalat med søte gulrøtter og yoghurtsaus
Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
En mettende og velsmakende salat med harissastekte gulrøtter, belugalinser, fetaost, knasende frø og granateplekjerner. Et perfekt bevis på at salat kan være så mye mer spennene enn bare salat.
Ristede gulrøtter
500 g gulrøtter
1 ss harissa
2 ts honning
1/2 ts spisskummen
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Salat
300 g belugalinser
2 never blandede urter (mynte, persille og dill)
2 avokado, hakkede
1 pose blandet salat
1 fetaost, brutt i biter
0,5 dl valgfrie frø, ristede
1/2 granateple
Dressing
1 dl yoghurt
1/2 sitron, juicen av
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Sett ovnen på 200°C.
Skrell og hakk gulrøttene i store biter og legg dem på en bakeplate kledd med bakepapir.
Rør sammen harissa, honning, spisskummen, olje og en stor klype salt og vend gulrøttene rundt i marinaden.
Stek i ca. 25 minutter til de begynner å se litt brente ut i endene.
Kok linsene i henhold til instruksjonene på pakken.
Rør sammen dressingen i en liten skål.
Hakk opp urtene og rør inn i linsene sammen med halvparten av dressingen.
Legg opp salat og linser på et serveringsfat.
Topp med gulrøttene, avokado, fetaost, granateple, frø og drypp over resten av dressingen.
Ingredienser
Ristede gulrøtter
500 g gulrøtter
1 ss harissa
2 ts honning
1/2 ts spisskummen
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Salat
300 g belugalinser
2 never blandede urter (mynte, persille og dill)
2 avokado, hakkede
1 pose blandet salat
1 fetaost, brutt i biter
0,5 dl valgfrie frø, ristede
1/2 granateple
Dressing
1 dl yoghurt
1/2 sitron, juicen av
2 ss olivenolje
Salt og pepper
Instruksjoner
Sett ovnen på 200°C.
Skrell og hakk gulrøttene i store biter og legg dem på en bakeplate kledd med bakepapir.
Rør sammen harissa, honning, spisskummen, olje og en stor klype salt og vend gulrøttene rundt i marinaden.
Stek i ca. 25 minutter til de begynner å se litt brente ut i endene.
Kok linsene i henhold til instruksjonene på pakken.
Rør sammen dressingen i en liten skål.
Hakk opp urtene og rør inn i linsene sammen med halvparten av dressingen.
Legg opp salat og linser på et serveringsfat.
Topp med gulrøttene, avokado, fetaost, granateple, frø og drypp over resten av dressingen.