Chili sin carne med squash og potet

Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

1 ss Helios Olivenolje
1 løk
3 fedd hvitløk
3 poteter
1 gulrot
1 ss Helios Paprikapulver
1 ss Helios Spisskummen
1 ts Helios Oregano
1/2 ts Helios Ceylon kanel
1 ts Helios Himalayasalt
1/2 ts Helios Pepper
2 ss Helios Tomatpurè
400 ml Helios Hakkede tomater
4 dl vann/grønnsaksbuljong
2 tomater
1/2 squash
1 boks mais
1 boks grønne linser
6-8 soltørket tomater i olje
1 ss Helios Tamari/soyasaus
20 g mørk sjokolade
1/2 ts sriracha (chilisaus)
1 ts Helios Chiliflak
1 lime
1 potte frisk koriander

Instruksjoner

Del løk og hvitløk i terninger og fres i oljen til løken blir blank.
Ha i alle kryddere og tomatpureen og la frese i 1-2 minutter.
Del poteter og gulrot i terninger og fres videre i 2-3 minutter.
Hell over hakkede tomater og vann/grønnsaksbuljong.
Kok opp og la småkoke uten lokk.
Del tomat og squash i terninger og ha i gryta.
Hell av laken på linsene, skyll av de og ha i gryta.
Gjør det samme med maiskorna.
Del soltørka tomat i små biter og ha de i gryta.
Rør inn tamari/soyasaus og sriracha.
Ha i sjokoladen.
La gryta koke til potetene er møre, ca 20 minutter.
Rør innimellom.
Skvis safta av limen over og strø over chiliflak og koriander ved servering.
Server gjerne med ris og tortillachips til.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter