Grillet paprika og kål

Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 4
Grillet paprika og kål med en vinaigrette laget av ramsløkolje, eplecidereddik og sitron. Toppet med oregano og svart pepper.

Ingredienser

4 stk paprika
4 stk små kål
1 ss Helios Oregano
1 ts Helios Hel Sort Pepper
1 ts Helios Himalayasalt

Vinaigrette

1 dl ramsløkolje
1 ss Helios Eplecidereddik
Saften fra 1/2 sitron
Helios Himalayasalt

Instruksjoner

Fyr opp grillen, og mens den fortsatt brenner griller du paprikaen hardt rundt slik at de blir svarte utenpå.
Legg paprikaen i en plastpose og la avkjøles i ca. 10 minutter.
Gni deretter av skallet ved å massere paprikaen mens den er i plastposen.
Skjær dem i jevne biter.
Del kålen på langs og pensle med litt olivenolje.
Plasser dem med kuttflaten ned på grillen på høy varme.
Det går raskt, så sjekk jevnlig om de har fått farge.
Snu dem og legg dem så på indirekte varme og la dem stekes i ca. 20-30 minutter, avhengig av størrelse og varme.
Ha oregano, svart pepper og salt i en morter.
Bruk den på krydderet til det er grovmalt.
Bland sammen ramsløkolje, epleciderddik og sitron og smak til med salt.
Drypp vinaigretten over den grillede paprikaen og kålen og avslutt med å drysse på det tørkede krydderet rett før servering.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter