Fantastisk god tofu-curry som kan lages raskt med en ferdigkjøpt grønn curry på boks. Har du god tid kan du selvfølgelig lage curryblandingen selv, så det får du også oppskrift på under.
Oppskriftskreatør: Maja Warodell
4 porsjoner jasminris
2 pakker Helios Marinert Tofu
2 middels store søtpoteter
150 gram sukkererter
250 gram brokkoli
3 store never frisk babyspinat
1 bunt koriander
2 vårløk
2 bokser Helios Kokosmelk
1+1 ss Helios Kokosolje
Salt og pepper
Grønn curry (alternativt ferdig grønn curry)
1 stilk sitrongress, kuttet
2 fedd hvitløk
2 vårløk
1 lime, skall + saften
1 ts Helios Koriander
1 bunt frisk koriander, både blader og stilker
2 grønne chili, renset og halvert
5 stk limeblad
1 ts hvit miso
1 ss revet fersk ingefær
1 ss Helios Olivenolje
1 ts salt
1/4 ts svart pepper
Sett ovnen på 225 grader.
Skrell og skjær søtpotet i terninger.
Dekk med olivenolje og bak i ca. 20 minutter, inntil de får en fin farge.
Kok risen i henhold til instruksjonen på pakken.
Bland alle ingrediensene til curryen til en kremet blanding (eller bruk en ferdiglaget grønn curry - velg mengde i forhold til den smaksstyrken du foretrekker).
Varm 1 ss kokosolje og stek curryen i et par minutter.
Tilsett kokosmelken og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Krydre med salt og pepper etter smak.
Del i mellomtiden brokkoli i mindre stykker og kok den i lettsaltet vann i ca. 5 minutter, så den fortsatt beholder den friske fargen og konsistensen.
Skjær tofu i terninger og stek den i kokosolje i ca. 5 minutter på hver side.
Kutt opp sukkererter og vårløk.
Ta curry-blandingen av platen og topp med spinat, sukkererter, brokkoli, søtpotet, tofu, koriander og vårløk.
Server med ris.
Ingredienser
4 porsjoner jasminris
2 pakker Helios Marinert Tofu
2 middels store søtpoteter
150 gram sukkererter
250 gram brokkoli
3 store never frisk babyspinat
1 bunt koriander
2 vårløk
2 bokser Helios Kokosmelk
1+1 ss Helios Kokosolje
Salt og pepper
Grønn curry (alternativt ferdig grønn curry)
1 stilk sitrongress, kuttet
2 fedd hvitløk
2 vårløk
1 lime, skall + saften
1 ts Helios Koriander
1 bunt frisk koriander, både blader og stilker
2 grønne chili, renset og halvert
5 stk limeblad
1 ts hvit miso
1 ss revet fersk ingefær
1 ss Helios Olivenolje
1 ts salt
1/4 ts svart pepper
Instruksjoner
Sett ovnen på 225 grader.
Skrell og skjær søtpotet i terninger.
Dekk med olivenolje og bak i ca. 20 minutter, inntil de får en fin farge.
Kok risen i henhold til instruksjonen på pakken.
Bland alle ingrediensene til curryen til en kremet blanding (eller bruk en ferdiglaget grønn curry - velg mengde i forhold til den smaksstyrken du foretrekker).
Varm 1 ss kokosolje og stek curryen i et par minutter.
Tilsett kokosmelken og la det småkoke i ca. 10 minutter.
Krydre med salt og pepper etter smak.
Del i mellomtiden brokkoli i mindre stykker og kok den i lettsaltet vann i ca. 5 minutter, så den fortsatt beholder den friske fargen og konsistensen.
Skjær tofu i terninger og stek den i kokosolje i ca. 5 minutter på hver side.
Kutt opp sukkererter og vårløk.
Ta curry-blandingen av platen og topp med spinat, sukkererter, brokkoli, søtpotet, tofu, koriander og vårløk.