Superdigge speltlefser er alltid perfekt å ha i fryseren! Her får du oppskriften på superdeilig hummus også som du kan fylle de med.
Oppskriftskreatør: Bjørg Fagerlie
Tortilla
200 g Helios Sammalt spelt
100g Helios Fin spelt
1/2 ts Himalayasalt
1ts Helios Bakepulver
1 klp Helios Gurkemeie
3 ss Helios Olivenolje
2 dl vann
Hummus
1 boks Helios Kikerter
Ca. 1/2 dl kikertlake
1/2 ts Helios Himalayasalt
1 dryss Helios Pepper ( frivillig )
1/2 ts Helios Paprikakrydder
1 dryss hvitløkspulver eller 1-2 bakte hvitløksfedd (legg i aluminiumsfolie på 200 grader ca. 15 min i ovn)
2 ss sitronsaft
2 ss sesamfrø eller 1 ts Helios Tahini
1 ts Helios Kokosolje
Tortilla
Bland spelt, gurkemeie, bakepulver og salt sammen.
Tilsett olje og vann.
Kna deigen godt og la den hvile 15min.
Del i 8-10 emner og kjevle ut så tynne lefser du kan (ikke så tynn at de revner) Bruk masse speltmel til utkjevling!
Stek de i tørr panne på høy varme
Når de bobler og blåser seg opp snur du den og steke ca. 10 sekunder på andre siden også.
Legg tortillaen i kjøkkenhåndkle over og under så de blir myk og fine.
Hummus
Sil av kikertene og rull de mellom to papir eller kjøkkenhåndkle for å få av litt av skallet! (Dette trenger du ikke gjøre om du ikke reagerer på kikerter- altså får oppblåst mage av å konsumere kikerter.)
Kjør alt i en blender og oppbevar i en glasskrukke i kjøleskapet!
Holdbar i ca. 5-6 dager.
Ingredienser
Tortilla
200 g Helios Sammalt spelt
100g Helios Fin spelt
1/2 ts Himalayasalt
1ts Helios Bakepulver
1 klp Helios Gurkemeie
3 ss Helios Olivenolje
2 dl vann
Hummus
1 boks Helios Kikerter
Ca. 1/2 dl kikertlake
1/2 ts Helios Himalayasalt
1 dryss Helios Pepper ( frivillig )
1/2 ts Helios Paprikakrydder
1 dryss hvitløkspulver eller 1-2 bakte hvitløksfedd (legg i aluminiumsfolie på 200 grader ca. 15 min i ovn)
2 ss sitronsaft
2 ss sesamfrø eller 1 ts Helios Tahini
1 ts Helios Kokosolje
Instruksjoner
Tortilla
Bland spelt, gurkemeie, bakepulver og salt sammen.
Tilsett olje og vann.
Kna deigen godt og la den hvile 15min.
Del i 8-10 emner og kjevle ut så tynne lefser du kan (ikke så tynn at de revner) Bruk masse speltmel til utkjevling!
Stek de i tørr panne på høy varme
Når de bobler og blåser seg opp snur du den og steke ca. 10 sekunder på andre siden også.
Legg tortillaen i kjøkkenhåndkle over og under så de blir myk og fine.
Hummus
Sil av kikertene og rull de mellom to papir eller kjøkkenhåndkle for å få av litt av skallet! (Dette trenger du ikke gjøre om du ikke reagerer på kikerter- altså får oppblåst mage av å konsumere kikerter.)
Kjør alt i en blender og oppbevar i en glasskrukke i kjøleskapet!