Denne deilige, kremete pastaen med kokosmelk blir garantert en favoritt på middagsbordet!
Oppskriftskreatør: Silje Feiring / Spoon.no
1 gul løk, i terninger
3 fedd hvitløk, finhakket
350 g speltspaghetti
2 ss olivenolje
1 klype himalayasalt
0,5 ss tørket timian
1 ss grønnsaksbuljong
3 dl vann
2 ss soyasaus
4 ss hvetemel
1 boks kokosmelk
1 ts paprikakrydder
1 ts himalayasalt
1 ts pepper
0,5 ts dijon sennep
Topping
Frisk persille
Chiliflak
Sitronskall
Kutt løken i terninger og finhakk hvitløken. Kok pasta etter anvisning på pakken.
Imens pasta koker varmer du olje i en stekepanne på middels varme. Når den er varm tilsetter du gul løk og en klype salt. La det godgjøre seg i ca. 5 minutter på middels lav varme. Så tilsetter du hvitløk, timian og rører godt sammen i ca. 1 minutt.
Imens løken er i pannen blander du sammen buljong, vann, soyasaus og hvetemel i en liten bolle. Visp sammen til hvetemelet er oppløst.
Hell melblandingen i løken og rør godt sammen til det tykner. Skru ned varmen ett hakk og tilsett kokosmelk, paprikakrydder og smak til med salt og pepper. Kok opp og la det småputre i 6-7 minutter til du har en kremete saus.
Rør inn sennep og smak til med mer krydder hvis du ønsker det. Legg over den ferdigkokte pastaen og bland godt sammen til sausen dekker godt.
Topp med frisk persille, revet sitronskall og chiliflak
Ingredienser
1 gul løk, i terninger
3 fedd hvitløk, finhakket
350 g speltspaghetti
2 ss olivenolje
1 klype himalayasalt
0,5 ss tørket timian
1 ss grønnsaksbuljong
3 dl vann
2 ss soyasaus
4 ss hvetemel
1 boks kokosmelk
1 ts paprikakrydder
1 ts himalayasalt
1 ts pepper
0,5 ts dijon sennep
Topping
Frisk persille
Chiliflak
Sitronskall
Instruksjoner
Kutt løken i terninger og finhakk hvitløken. Kok pasta etter anvisning på pakken.
Imens pasta koker varmer du olje i en stekepanne på middels varme. Når den er varm tilsetter du gul løk og en klype salt. La det godgjøre seg i ca. 5 minutter på middels lav varme. Så tilsetter du hvitløk, timian og rører godt sammen i ca. 1 minutt.
Imens løken er i pannen blander du sammen buljong, vann, soyasaus og hvetemel i en liten bolle. Visp sammen til hvetemelet er oppløst.
Hell melblandingen i løken og rør godt sammen til det tykner. Skru ned varmen ett hakk og tilsett kokosmelk, paprikakrydder og smak til med salt og pepper. Kok opp og la det småputre i 6-7 minutter til du har en kremete saus.
Rør inn sennep og smak til med mer krydder hvis du ønsker det. Legg over den ferdigkokte pastaen og bland godt sammen til sausen dekker godt.
Topp med frisk persille, revet sitronskall og chiliflak