Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Tomat, pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Pizza med oliven, rosenkål og rødbeter
Hovedrett
>60 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:
Marisa Alvarsson
Ingredienser
Instruksjoner
Topping
250 g frisk rosenkål
4 ss Helios Grønn Pesto, pluss litt ekstra til å dryppe over den ferdige pizzaen
2 middels store forkokte rødbeter
4 dl grønnkål
18 grønne oliven, uten stein
Helios Olivenolje
Salt og pepper
3-4 ss pinkekjerner
Pizzabunn
225 g Helios Glutenfri Lys Bakemiks
20 g mandelmel
1 ts Helios Bakepulver
1/2 ts Helios Himalayasalt
1 ts xantangummi
1 1/2 ts tørrgjær
1 1/2 ts Helios Lønnesirup
1 1/4 dl vann
1 dl mandelmelk
2 ts Helios Olivenolje (til deigen)
2 ss Helios Olivenolje (til stekeplaten)
Varm ovnen til 200 grader varmluft (220 grader vanlig ovn).
Topping
Kle en stekeplate med bakepapir, skyll rosenkålen og del dem i to.
Del rødbetene i biter.
Legg rosenkål og rødbete på stekeplaten og drypp over olivenolje.
Stekes i ovnen i omtrent 20 minutter til kålen er myk og har fått en fin farge.
Skyll og hakk grønnkålen, stek den myk i litt olivenolje og sett til siden.
Pizzabunn
Bland alle de tørre ingrediensene unntatt tørrgjær i en bolle.
Varm vann og mandelmelk til 37 grader og bland med lønnesirup, olivenolje og tørrgjær.
Tilsett 2 1/2 dl av de tørre ingrediensene og bland sammen.
La blandingen stå og heve i omtrent 30 minutter til den er fin og fluffy.
Bland med resten av de tørre ingrediensene og elt deigen godt, helst i maskin, i ca. 5 minutter til du har e tykk og klebrig deig.
La deigen heve i ytterligere 30-60 minutter til den er luftig og fin.
Forvarm ovnen til 220 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.
Hell ca. 1 ss olivenolje i midten av bakepapiret og smør fingrene med olje.
Hell ut deigen i oljen på midten av stekeplaten og jobb den utover platen til du har et ca. 20x30 cm stort rektangel.
La deigen hvile uten å være tildekket i ca. 15 minutter.
Stek bunnen i ca. 8 minutter til de er gylden.
Bred utover pesto, kokte grønnsaker og oliven.
Stek pizzaen i ytterligere 5-8 minutter og pass på at den ikke blir brent.
Drypp over pesto, strø over pinjekjerner, skjær pizzaen i biter og nyt den varm.
Ingredienser
Topping
250 g frisk rosenkål
4 ss Helios Grønn Pesto, pluss litt ekstra til å dryppe over den ferdige pizzaen
2 middels store forkokte rødbeter
4 dl grønnkål
18 grønne oliven, uten stein
Helios Olivenolje
Salt og pepper
3-4 ss pinkekjerner
Pizzabunn
225 g Helios Glutenfri Lys Bakemiks
20 g mandelmel
1 ts Helios Bakepulver
1/2 ts Helios Himalayasalt
1 ts xantangummi
1 1/2 ts tørrgjær
1 1/2 ts Helios Lønnesirup
1 1/4 dl vann
1 dl mandelmelk
2 ts Helios Olivenolje (til deigen)
2 ss Helios Olivenolje (til stekeplaten)
Instruksjoner
Varm ovnen til 200 grader varmluft (220 grader vanlig ovn).
Topping
Kle en stekeplate med bakepapir, skyll rosenkålen og del dem i to.
Del rødbetene i biter.
Legg rosenkål og rødbete på stekeplaten og drypp over olivenolje.
Stekes i ovnen i omtrent 20 minutter til kålen er myk og har fått en fin farge.
Skyll og hakk grønnkålen, stek den myk i litt olivenolje og sett til siden.
Pizzabunn
Bland alle de tørre ingrediensene unntatt tørrgjær i en bolle.
Varm vann og mandelmelk til 37 grader og bland med lønnesirup, olivenolje og tørrgjær.
Tilsett 2 1/2 dl av de tørre ingrediensene og bland sammen.
La blandingen stå og heve i omtrent 30 minutter til den er fin og fluffy.
Bland med resten av de tørre ingrediensene og elt deigen godt, helst i maskin, i ca. 5 minutter til du har e tykk og klebrig deig.
La deigen heve i ytterligere 30-60 minutter til den er luftig og fin.
Forvarm ovnen til 220 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.
Hell ca. 1 ss olivenolje i midten av bakepapiret og smør fingrene med olje.
Hell ut deigen i oljen på midten av stekeplaten og jobb den utover platen til du har et ca. 20x30 cm stort rektangel.
La deigen hvile uten å være tildekket i ca. 15 minutter.
Stek bunnen i ca. 8 minutter til de er gylden.
Bred utover pesto, kokte grønnsaker og oliven.
Stek pizzaen i ytterligere 5-8 minutter og pass på at den ikke blir brent.
Drypp over pesto, strø over pinjekjerner, skjær pizzaen i biter og nyt den varm.
Relaterte produkter
Helios Olivenolje Spansk Extra Virgin
500 ml
Helios Lys Bakemiks
600 g
Helios Himalayasalt
180 g
Helios Bakepulver
110 g
Lignende oppskrifter
Stekt ris med grønnsaker
Gulrotsuppe med gurkemeie og chili
Ovnsbakt gulrotsuppe med tomat
Ratatouille
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier