Varm olje i en stor panne på middels varme. Tilsett all løken og la det surre i pannen til løken er gjennomsiktig. Tilsett paprikaterninger, kikerter og grønnsaksbuljong. La det putre i ca. 5 minutter. Så bruker du en gaffel og moser lett over kikertene men la gjerne noen være hele.
Smelt smøret og bland sammen med, sriracha, tacokrydder, chiliflak og salt og pepper. Bland godt og hell over kikertene. La det surre i ett par minutter på lav varme.
Fordel blandingen over halvparten av tortillalefsene, dryss over osten, vårløk og legg over en ny tortilla. Varm en stekepanne med litt olje på middels varme og legg i quesadillane. Trykk lett ned og la de steke til osten er smeltet og de er lett gylne.
Del etter ønske og nyt!
Ingredienser
1 ss olivenolje
1 middels gul løk, i terninger
4 fedd hvitløk, finhakket
1 stk rød paprika, terninger
1 boks kikerter
2 dl grønnsaksbuljong
4 ss smør, smeltet
4 ss sriracha, eller annen varm saus
2 ts tacokrydder
1 ss chiliflak
Salt og pepper, etter smak
200 g revet ost
1 ss olivenolje
2 stilk vårløk, finsnittet
6-8 mellomstore tortillas med mais eller mel
Instruksjoner
Varm olje i en stor panne på middels varme. Tilsett all løken og la det surre i pannen til løken er gjennomsiktig. Tilsett paprikaterninger, kikerter og grønnsaksbuljong. La det putre i ca. 5 minutter. Så bruker du en gaffel og moser lett over kikertene men la gjerne noen være hele.
Smelt smøret og bland sammen med, sriracha, tacokrydder, chiliflak og salt og pepper. Bland godt og hell over kikertene. La det surre i ett par minutter på lav varme.
Fordel blandingen over halvparten av tortillalefsene, dryss over osten, vårløk og legg over en ny tortilla. Varm en stekepanne med litt olje på middels varme og legg i quesadillane. Trykk lett ned og la de steke til osten er smeltet og de er lett gylne.