Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Ratatouille
Hovedrett
45 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
5-6 ss Helios Olivenolje
1-2 løk
2 fedd hvitløk
1 ts Helios Timian
1 ts Helios Basilikum
1 aubergine
1 squash
1 rød paprika
1 gul paprika
400 ml Helios Hakket tomat
1 ss balsamicoeddik
1/2 sitron
1 ts Helios Himalayasalt
1/2 ts Helios Pepper
Del auberginene i to på langs, og så i skiver som du deler i to.
Legg på en tallerken og strø godt med salt over.
La stå med saltet på mes du deler opp de andre grønsakene.
Dette er for å fjerne bitterstoffene.
Del løk i tynne båter og finhakk hvitløken.
Del squash på samme måte som auberginen og del paprika i biter på ca 1x1 cm.
Skyll av saltet på auberginbitene, bruk gjerne et dørslag.
Varm litt av oljen i ei gryte og stek auberginbitene til de har fått farge.
Legg så til side på en tallerken og gjør det samme med squashen.
Kanskje må du gjøre dette i flere omganger, og du må fylle på med olje innimellom.
Varm mer olje i gryta og ha i løken sammen med timian og basilikum.
La surre til løken er blank.
Ha i hvitløk og la steke med i 1-2 minutt.
Ha paprika, squash og aubergine i gryta og hell over hakket tomat og balsamicoeddik.
Rør inn saltet og bland gryta meds med småkoker.
La det småkoke under lokk i 20-30 minutter.
Riv (det gule) skalet på sitronen og rør inn sammen med sitronsaften.
Server gjerne ratatouille med godt brød, pasta eller ris til.
Ingredienser
5-6 ss Helios Olivenolje
1-2 løk
2 fedd hvitløk
1 ts Helios Timian
1 ts Helios Basilikum
1 aubergine
1 squash
1 rød paprika
1 gul paprika
400 ml Helios Hakket tomat
1 ss balsamicoeddik
1/2 sitron
1 ts Helios Himalayasalt
1/2 ts Helios Pepper
Instruksjoner
Del auberginene i to på langs, og så i skiver som du deler i to.
Legg på en tallerken og strø godt med salt over.
La stå med saltet på mes du deler opp de andre grønsakene.
Dette er for å fjerne bitterstoffene.
Del løk i tynne båter og finhakk hvitløken.
Del squash på samme måte som auberginen og del paprika i biter på ca 1x1 cm.
Skyll av saltet på auberginbitene, bruk gjerne et dørslag.
Varm litt av oljen i ei gryte og stek auberginbitene til de har fått farge.
Legg så til side på en tallerken og gjør det samme med squashen.
Kanskje må du gjøre dette i flere omganger, og du må fylle på med olje innimellom.
Varm mer olje i gryta og ha i løken sammen med timian og basilikum.
La surre til løken er blank.
Ha i hvitløk og la steke med i 1-2 minutt.
Ha paprika, squash og aubergine i gryta og hell over hakket tomat og balsamicoeddik.
Rør inn saltet og bland gryta meds med småkoker.
La det småkoke under lokk i 20-30 minutter.
Riv (det gule) skalet på sitronen og rør inn sammen med sitronsaften.
Server gjerne ratatouille med godt brød, pasta eller ris til.
Relaterte produkter
Helios Olivenolje Spansk Extra Virgin
500 ml
Helios Hel Sort Pepper
70 g
Helios Basilikum
10 g
Helios Himalayasalt
180 g
Lignende oppskrifter
Stekt ris med grønnsaker
Gulrotsuppe med gurkemeie og chili
Ovnsbakt gulrotsuppe med tomat
Gresskarsuppe
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent