Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Søtpotet- og kikertgryte
Hovedrett
45 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:
Anita Stokke Blomvik / Kvardagsmat.no
Ingredienser
Instruksjoner
1 ss Helios Kokosolje
1-2 løk
2 fedd hvitløk
1 ss Helios Gurkemeie
1 ss Helios Spisskummen
1 ts chiliflak
2 ss Helios Tomatpuré
2 x 400 ml Helios Hakket tomat
1 stor søtpotet
400 g Helios Kikerter
400 ml Helios Kokosmelk
2 ss Helios Eplecidereddik
2 dl Helios Quinoa
4 dl vann
Skrell og del løk og søtpotet i terninger, finhakk hvitløk.
Varm olje i ei gryte og ha i løken.
Surr løken til den blir blank, bland så inn hvitløk, gurkemeie, spisskummen og tomatpuré.
Bland godt og la frese i 2 minutter.
Hell over hakket tomat og kok opp.
Skyll kikertene gjennom et dørslag, la renne godt av seg.
Ha kikerter og søtpotet i gryta.
Ha i kokosmelk og eplecidereddik.
La gryta småkoke uten lokk i ca 30 minutter.
Sett på quinoaen, så er gryta ferdig når quinoaen er ferdigkokt.
Skyll quinoaen gjennom et dørslag til den slutter å skumme.
Ha quinoa og vann i en liten kasserolle, sett på lokk og kok opp.
La småkoke under lokk til quinoaen åpner seg og får "små haler".
Løft av lokket og la dampe tørr rett før servering.
Smak om gryta trenger mer chili og servér gryte med quinoa til.
Velbekomme!
Ingredienser
1 ss Helios Kokosolje
1-2 løk
2 fedd hvitløk
1 ss Helios Gurkemeie
1 ss Helios Spisskummen
1 ts chiliflak
2 ss Helios Tomatpuré
2 x 400 ml Helios Hakket tomat
1 stor søtpotet
400 g Helios Kikerter
400 ml Helios Kokosmelk
2 ss Helios Eplecidereddik
2 dl Helios Quinoa
4 dl vann
Instruksjoner
Skrell og del løk og søtpotet i terninger, finhakk hvitløk.
Varm olje i ei gryte og ha i løken.
Surr løken til den blir blank, bland så inn hvitløk, gurkemeie, spisskummen og tomatpuré.
Bland godt og la frese i 2 minutter.
Hell over hakket tomat og kok opp.
Skyll kikertene gjennom et dørslag, la renne godt av seg.
Ha kikerter og søtpotet i gryta.
Ha i kokosmelk og eplecidereddik.
La gryta småkoke uten lokk i ca 30 minutter.
Sett på quinoaen, så er gryta ferdig når quinoaen er ferdigkokt.
Skyll quinoaen gjennom et dørslag til den slutter å skumme.
Ha quinoa og vann i en liten kasserolle, sett på lokk og kok opp.
La småkoke under lokk til quinoaen åpner seg og får "små haler".
Løft av lokket og la dampe tørr rett før servering.
Smak om gryta trenger mer chili og servér gryte med quinoa til.
Velbekomme!
Relaterte produkter
Helios Gurkemeie
25 g
Helios Tomater Hakkede
400 g
Helios Tomatpuré
200 g
Helios Kokosmelk
400 ml
Lignende oppskrifter
Stekt ris med grønnsaker
Gulrotsuppe med gurkemeie og chili
Ovnsbakt gulrotsuppe med tomat
Ratatouille
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent