Suppe er favoritt når man har det travelt, eller bare vil rydde opp i grønnsaksavdeligen i kjøleskapet. Søtpotet er supert å bruke i purésuppe, siden den raskt kokes mør. Med chili, røde linser og kokosmelk, blir det både substans og god smak.
Oppskriftskreatør: Ina Shelby
1 gul løk
1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd hvitløk
1 stor chili uten frø
Nykvernet pepper
1 ts tørket timian eller 1 spiseskje Helios Timian
1,5 kg søtpotet
2 dl økologiske røde linser
ca 1,5 liter hønsebuljong eller kraft (eller mer)
1 boks Helios Kokosmelk
Hakk løk og hvitløk i grove biter, og surr i olje i en stor gryte.
Tilsett renset og hakket chili og surr videre.
Kvern over pepper og ha i timian.
Skrell og del søtpoteten i forholdsvis like biter. Jo mindre biter, desto kortere koketid.
Ha det i gryten sammen med vann og buljongterninger eller kraft.
Tilsett også de røde linsene.
Kok til søtpotetene er møre og linsene ferdigkokt.
Ha i kokosmelken og kjør det glatt med en stavmikser.
Smak eventuelt til med salt og pepper, og tilsett mer kraft/vann om nødvendig.
Serveres med fersk koriander på toppen og litt ferskt brød ved siden av.
Eventuelt med grissini for litt variasjon.
Ingredienser
1 gul løk
1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd hvitløk
1 stor chili uten frø
Nykvernet pepper
1 ts tørket timian eller 1 spiseskje Helios Timian
1,5 kg søtpotet
2 dl økologiske røde linser
ca 1,5 liter hønsebuljong eller kraft (eller mer)
1 boks Helios Kokosmelk
Instruksjoner
Hakk løk og hvitløk i grove biter, og surr i olje i en stor gryte.
Tilsett renset og hakket chili og surr videre.
Kvern over pepper og ha i timian.
Skrell og del søtpoteten i forholdsvis like biter. Jo mindre biter, desto kortere koketid.
Ha det i gryten sammen med vann og buljongterninger eller kraft.
Tilsett også de røde linsene.
Kok til søtpotetene er møre og linsene ferdigkokt.
Ha i kokosmelken og kjør det glatt med en stavmikser.
Smak eventuelt til med salt og pepper, og tilsett mer kraft/vann om nødvendig.
Serveres med fersk koriander på toppen og litt ferskt brød ved siden av.