Stekepannebrød med røde linseboller og mandeldressing
Hovedrett
45 min
Antall porsjoner: 4
Stekepannebrød er et brød du lager kjapt med bare fire ingredienser. Perfekt å fylle med linseboller med smak av mandeldressing eller hva enn du måtte ha lyst på - la det du har liggende hjemme lede veien for variasjon!
Røde linseboller
3 dl røde linser, ukokte
1 hvitløksfedd, finrevet
2 never ferske urter, finhakket
2 ss gressløk, finhakket
1/2 dl havremel
1/2 ts salt
1 1/2 dl sesamfrø til å rulle bollene i
Stekepannebrød
5 dl fint speltmel
2 1/2 dl plantebasert drikke
1 ts salt
1 ts bakepulver
Rapsolje å pensle med
Mandeldressing
1/2 dl mandelsmør
1 dl vann
Flaksalt
Tilbehør
2 stekte paprika
1 dl kimchi eller andre syltede grønnsaker
65 g grønt
Kok linsene myke i henhold til instruksjonene på forpakningen, la vannet renne av.
Varm ovnen til 200°C. Bland de kokte linsene med resten av ingrediensene, utenom sesamfrø og rull til ca. 20 boller.
Rull bollene i sesamfrøene og legg dem på et stekebrettt dekket av bakepapir.
Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til de er sprø.
Mens du venter blander du sammen ingrediensene til stekepannebrødet i en bolle.
Kna det til en deig og del opp i 12 deler.
Hell litt mel på kjøkkenbenken og kjevl ut hver del til tynne kaker.
Pensle den ene siden på en kake med olje og stek i en middels varm stekepanne i et par minutter til den blir gyllen.
Ta så og pensle den andre siden og snu den rundt.
Stek i ytterligere 1 minutt. Legg til siden.
Gjør det samme med resten av deig-delene.
Visp sammen ingrediensene til mandeldressingen.
Start med lik mengde vann og mandelsmør og øk vann etter behov til den har fått en god konsistens, smak til med sat.
Skjær opp paprika i strimler.
Server de nystekte brødene fylt med grønt, linseboller, paprika, kimchi og mandeldressing.
Ingredienser
Røde linseboller
3 dl røde linser, ukokte
1 hvitløksfedd, finrevet
2 never ferske urter, finhakket
2 ss gressløk, finhakket
1/2 dl havremel
1/2 ts salt
1 1/2 dl sesamfrø til å rulle bollene i
Stekepannebrød
5 dl fint speltmel
2 1/2 dl plantebasert drikke
1 ts salt
1 ts bakepulver
Rapsolje å pensle med
Mandeldressing
1/2 dl mandelsmør
1 dl vann
Flaksalt
Tilbehør
2 stekte paprika
1 dl kimchi eller andre syltede grønnsaker
65 g grønt
Instruksjoner
Kok linsene myke i henhold til instruksjonene på forpakningen, la vannet renne av.
Varm ovnen til 200°C. Bland de kokte linsene med resten av ingrediensene, utenom sesamfrø og rull til ca. 20 boller.
Rull bollene i sesamfrøene og legg dem på et stekebrettt dekket av bakepapir.
Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til de er sprø.
Mens du venter blander du sammen ingrediensene til stekepannebrødet i en bolle.
Kna det til en deig og del opp i 12 deler.
Hell litt mel på kjøkkenbenken og kjevl ut hver del til tynne kaker.
Pensle den ene siden på en kake med olje og stek i en middels varm stekepanne i et par minutter til den blir gyllen.
Ta så og pensle den andre siden og snu den rundt.
Stek i ytterligere 1 minutt. Legg til siden.
Gjør det samme med resten av deig-delene.
Visp sammen ingrediensene til mandeldressingen.
Start med lik mengde vann og mandelsmør og øk vann etter behov til den har fått en god konsistens, smak til med sat.
Skjær opp paprika i strimler.
Server de nystekte brødene fylt med grønt, linseboller, paprika, kimchi og mandeldressing.