Stekt ris med grønnsaker

Hovedrett
30 min
Antall porsjoner: 2
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Stekt ris med grønnsaker
1,5 dl Helios Basmatiris
3 dl vann
1 søtpotet
1 ss Helios Kokosolje
2 sjampinjonger
1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
65 g spinat
1 ts Helios Allroundkrydder
Avokado-hummus
225 g Helios Kikerter
1 avokado
2 fedd hvitløk
1 ss tahini
1 ss sitronsaft
1 dl god olivenolje
1/2 ts Helios Chiliflak

Instruksjoner

Kok opp ris og vann i en liten kasserolle og la småkoke under lokk til risen er ferdig og vannet har kokt inn. det tar ca 20 min.Skrell og del søtpotet i terninger.
Smelt kokosolje i en stekepanne og ha søtpotet-terningene i.
La steke under lokk på ganske høy varme slik at de blir bruna og gjennomstekte.
Rør underveis, dette tar ca 15 min.
Del opp sjampinjong, løk og hvitløk. Skyll og rens spinaten.
Ta søtpotetbitene ut av stekepanna, og ha i litt ny olje.
Stek sjampinjongen til den har blitt bruna, tilsett så løk og hvitløk og stek til løken blir blank.
Ha i den ferdigkokte risen, den stekte søtpoteten og spinatbladene.
Fres videre til spinaten har fallt sammen og ha på krydderet.
Lag avokado-hummus ved å kjøre alle ingrediensene sammen i ei matmølle.
Kikertene skyller du i et dørslag før du har de i, og chiliflakene strør du på toppen til slutt.
Server stekt spinat med grønsaker sammen med avokado-hummus.
Velbekomme!

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter