I denne veganske poké bowlen har ris og grønnsaker fått selskap av tofu i stedet for marinert fisk, som ofte brukes i denne retten. Dette gjør oppskriften vegansk. Friskt, godt og sunt! Retten passer utmerket til lunsj eller middag.
6 dl kokt rød ris eller brun ris
2 avokado
200 g blomkål
100 g sukkererter
1/2 rødløk
150 g algesalat (se etter i fiskedisken i store dagligvarebutikker)
Teriyakitofu
200 g Helios Tofu Naturell
3/4 dl teriyakisaus (se etter i den asiatiske hyllen i butikken)
1/4 dl Helios Soyasaus Tamari
1 ts Helios Sesamfrø
Skjær tofu i terninger. Bland teriyakisaus og soyasaus og tilsett tofuen i sausen.
Dryss sesamfrø over tofuen.
Legg risen i skåler, enten kald eller varm.
Skrell og skjær opp avokado i tynne skiver.
Del blomkålen i små buketter (hvis du vil kan du koke dem litt i et par minutter).
Kok opp lettsaltet vann og legg i sukkerertene i ca. 2 minutter.
Hell av vannet og skjær dem i fine strimler.
Skrell og skjær rødløk i strimler.
Legg opp algesalat og de øvrige ingrediensene i buketter i skålen.
Topp med teriyakitofuen.
Ingredienser
6 dl kokt rød ris eller brun ris
2 avokado
200 g blomkål
100 g sukkererter
1/2 rødløk
150 g algesalat (se etter i fiskedisken i store dagligvarebutikker)
Teriyakitofu
200 g Helios Tofu Naturell
3/4 dl teriyakisaus (se etter i den asiatiske hyllen i butikken)
1/4 dl Helios Soyasaus Tamari
1 ts Helios Sesamfrø
Instruksjoner
Skjær tofu i terninger. Bland teriyakisaus og soyasaus og tilsett tofuen i sausen.
Dryss sesamfrø over tofuen.
Legg risen i skåler, enten kald eller varm.
Skrell og skjær opp avokado i tynne skiver.
Del blomkålen i små buketter (hvis du vil kan du koke dem litt i et par minutter).
Kok opp lettsaltet vann og legg i sukkerertene i ca. 2 minutter.
Hell av vannet og skjær dem i fine strimler.
Skrell og skjær rødløk i strimler.
Legg opp algesalat og de øvrige ingrediensene i buketter i skålen.