We use cookies

We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.

Pizza med oliven, rosenkål og rødbeter

Hovedrett
>60 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

Topping

250 g frisk rosenkål
4 ss Helios Grønn Pesto, pluss litt ekstra til å dryppe over den ferdige pizzaen
2 middels store forkokte rødbeter
4 dl grønnkål
18 grønne oliven, uten stein
Helios Olivenolje
Salt og pepper
3-4 ss pinkekjerner

Pizzabunn

225 g Helios Glutenfri Lys Bakemiks
20 g mandelmel
1 ts Helios Bakepulver
1/2 ts Helios Himalayasalt
1 ts xantangummi
1 1/2 ts tørrgjær
1 1/2 ts Helios Lønnesirup
1 1/4 dl vann
1 dl mandelmelk
2 ts Helios Olivenolje (til deigen)
2 ss Helios Olivenolje (til stekeplaten)

Instruksjoner

Varm ovnen til 200 grader varmluft (220 grader vanlig ovn).

Topping

Kle en stekeplate med bakepapir, skyll rosenkålen og del dem i to.
Del rødbetene i biter.
Legg rosenkål og rødbete på stekeplaten og drypp over olivenolje.
Stekes i ovnen i omtrent 20 minutter til kålen er myk og har fått en fin farge.
Skyll og hakk grønnkålen, stek den myk i litt olivenolje og sett til siden.

Pizzabunn

Bland alle de tørre ingrediensene unntatt tørrgjær i en bolle.
Varm vann og mandelmelk til 37 grader og bland med lønnesirup, olivenolje og tørrgjær.
Tilsett 2 1/2 dl av de tørre ingrediensene og bland sammen.
La blandingen stå og heve i omtrent 30 minutter til den er fin og fluffy.
Bland med resten av de tørre ingrediensene og elt deigen godt, helst i maskin, i ca. 5 minutter til du har e tykk og klebrig deig.
La deigen heve i ytterligere 30-60 minutter til den er luftig og fin.
Forvarm ovnen til 220 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.
Hell ca. 1 ss olivenolje i midten av bakepapiret og smør fingrene med olje.
Hell ut deigen i oljen på midten av stekeplaten og jobb den utover platen til du har et ca. 20x30 cm stort rektangel.
La deigen hvile uten å være tildekket i ca. 15 minutter.
Stek bunnen i ca. 8 minutter til de er gylden.
Bred utover pesto, kokte grønnsaker og oliven.
Stek pizzaen i ytterligere 5-8 minutter og pass på at den ikke blir brent.
Drypp over pesto, strø over pinjekjerner, skjær pizzaen i biter og nyt den varm.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter