We use cookies

We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.

Quinoasalat med smak av Marokko

Salat
30 min
Antall porsjoner: 4
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

2,5 dl Helios Quinoa
4,5 dl vann
1 ts Helios Ceylon kanel
1/2 ts salt
1/2 aubergine
1/2 squash
2-3 ss Helios Olivenolje
1 fedd hvitløk
Saft fra 1/2 sitron
1-2 dl frisk koriander
1-2 dl frisk mynte
2 avokado
50 g rosiner
1 tomat
1 dl Helios Mandler
Salt og pepper

Instruksjoner

Skyll quinoane i et dørslag til det slutter å skumme.
Ha quinoa, vann, salt og kanel i en liten kasserolle og kok opp.
La småkoke under lokk i ca 15 min, til frøene har åpnet seg.
Rør rundt med en gaffel og la dampe av seg litt før du heller over på en tallerken og lar det avkjøle.
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Del auberginen i tynne halvmåner og squashen i litt tykkere skiver.
Pensle med olivenolje på begge sider og legg på en rist.
Strø over litt salt.
Stek i ovnen til de er myke og begynner å bli brente i kantene, ca 20 min.
Ta de ut, ha de over i en bolle.
Press hvitløksfeddet og bland det inn i grønnsakene sammen med 1 ss olivenolje.
La avkjøle.
Rist mandlene i en tørr, varm stekepanne til de nesten blir brente.
La avkjøle og grovhakk.
Del avokadoane i to, fjern steinen og del kjøttet opp i terninger og ta de ut av skallet med en spiseskje.
Del tomaten i to, fjern innmaten med en teskje og del skallet i terninger.
Bland quinoa, sitronsaft og stekte grønsaker. Ha over avokado, tomat, koriander, mynte, rosiner og mandler.
Krydre med salt og pepper, og gjerne en ekstra skvis sitron på toppen.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter