We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Tomat- og mozzarellasalat
Salat
45 min
Antall porsjoner: 2
Denne blandingen av varme tomater og iskald mozarella er uslåelig. Toppet med crunchy krutonger og frisk basilikum er dette en rett du både blir mett og glad av.
Oppskriftskreatør: Line Bruu
2-3 store håndfuller cherrytomater
2 pakker bøffelmozarella
½ surdeigsbrød (eller annet godt brød) med skorpe
Helios Olivenolje
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
½ potte basilikum
Balsamicoeddik
Maldonsalt
2 ts Helios Kokosblomstsukker
En klype kajennepepper
Salt
Pepper
Sett ovnen på 160°C.
Riv brødet i like store biter.
Legg dem på en langpanne og hell over olivenolje blandet med ½ ts salt, løkpulver og hvitløkspulver.
Massér olje og krydder godt inn i brødbitene og legg dem utover platen uten at de overlapper hverandre.
Stek i ovnen til de er gyllene og sprø. Følg med underveis.
Ta krutongene ut når de er ferdig og sett ovnen på 225°C.
Legg tomatene i en form og hell over noen ss olivenolje, noen klyper salt, pepper, kokossukker og kajennepepper.
Stek tomatene midt i ovnen i 20-30 minutter eller til de begynner å få mørke flekker på skinnet.
Ta dem ut og la dem kjøle ned litt.
Riv iskald mozarella i biter og legg i bunnen av et fat.
Hell over de lune tomatene og den deilige juicen som har samlet seg i bunnen av fatet.
Legg på krutonger, basilikumblader, litt balsamico og en dryss med salt og pepper.
Ingredienser
2-3 store håndfuller cherrytomater
2 pakker bøffelmozarella
½ surdeigsbrød (eller annet godt brød) med skorpe
Helios Olivenolje
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
½ potte basilikum
Balsamicoeddik
Maldonsalt
2 ts Helios Kokosblomstsukker
En klype kajennepepper
Salt
Pepper
Instruksjoner
Sett ovnen på 160°C.
Riv brødet i like store biter.
Legg dem på en langpanne og hell over olivenolje blandet med ½ ts salt, løkpulver og hvitløkspulver.
Massér olje og krydder godt inn i brødbitene og legg dem utover platen uten at de overlapper hverandre.
Stek i ovnen til de er gyllene og sprø. Følg med underveis.
Ta krutongene ut når de er ferdig og sett ovnen på 225°C.
Legg tomatene i en form og hell over noen ss olivenolje, noen klyper salt, pepper, kokossukker og kajennepepper.
Stek tomatene midt i ovnen i 20-30 minutter eller til de begynner å få mørke flekker på skinnet.
Ta dem ut og la dem kjøle ned litt.
Riv iskald mozarella i biter og legg i bunnen av et fat.
Hell over de lune tomatene og den deilige juicen som har samlet seg i bunnen av fatet.
Legg på krutonger, basilikumblader, litt balsamico og en dryss med salt og pepper.