We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Nøttebarer
Snacks
15 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør: Caroline Schjærve
2 dl. økologisk eplejuice
10 ss. Helios Lønnesirup
1 ts Helios Ceylon kanel
1 klype Helios Himalayasalt
2 dl. Helios små havregryn
60 gram Helios Valnøtter
60 gram Helios Mandler
60 gram Helios Hasselnøtter
Smeltet mørk sjokolade (kan sløyfes)
Kok opp eplejuice, lønnesirup, kanel og salt i en gryte og la det koke til det blir litt seigt, ca 10 minutter.
I mellomtiden tørrsteker du havregryn og nøtter i et par minutter i en stekepanne.
Rør hele tiden så det ikke brenner seg! Du kan enten finhakke nøttene for hånd, eller bruke en foodprosessor.
Ha nøtter og havregryn oppi gryta med juice og sirup, og rør rundt til alt er godt blandet.
Ha det hele over i en ildfast form, brødform eller lignende, som er dekket med bakepapir.
Legg et bakepapir oppå blandingen også.
Bruk et glass eller hendene dine til å trykke massen godt ned i formen.
Sett den kaldt til den har stivnet. (Den vil alltid være litt klissete, men skal henge godt sammen).
Kutt opp i ønsket størrelse, og sprinkle eventuelt smeltet sjokolade på toppen.
De kan også dyppes ned i sjokolade. Eller være helt uten.
Sett dem inn igjen i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.
Ingredienser
2 dl. økologisk eplejuice
10 ss. Helios Lønnesirup
1 ts Helios Ceylon kanel
1 klype Helios Himalayasalt
2 dl. Helios små havregryn
60 gram Helios Valnøtter
60 gram Helios Mandler
60 gram Helios Hasselnøtter
Smeltet mørk sjokolade (kan sløyfes)
Instruksjoner
Kok opp eplejuice, lønnesirup, kanel og salt i en gryte og la det koke til det blir litt seigt, ca 10 minutter.
I mellomtiden tørrsteker du havregryn og nøtter i et par minutter i en stekepanne.
Rør hele tiden så det ikke brenner seg! Du kan enten finhakke nøttene for hånd, eller bruke en foodprosessor.
Ha nøtter og havregryn oppi gryta med juice og sirup, og rør rundt til alt er godt blandet.
Ha det hele over i en ildfast form, brødform eller lignende, som er dekket med bakepapir.
Legg et bakepapir oppå blandingen også.
Bruk et glass eller hendene dine til å trykke massen godt ned i formen.
Sett den kaldt til den har stivnet. (Den vil alltid være litt klissete, men skal henge godt sammen).
Kutt opp i ønsket størrelse, og sprinkle eventuelt smeltet sjokolade på toppen.
De kan også dyppes ned i sjokolade. Eller være helt uten.
Sett dem inn igjen i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.