We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Eplekompott med sprø crumble, planteyoghurt og kakaonibs
Dessert
15 min
Antall porsjoner: 4
Sprø crumble er alltid en sikker vinner. Server med frukt eller bærkompott etter hva som er i sesong - her blir det en deilig eplekompott med smak av kanel!
Sprø crumble
1 dl havregryn
1 dl mandelmel
2 ss lønnesirup
2 ss kokosolje
1 klype flaksalt
Eplekompott
3 røde høstepler
2 ss vann
2 ss lønnesirup
1/2 ts kanel
1 klype flaksalt
Til servering
2 dl fet planteyoghurt, for eksempel havre eller kokos
2 ss kakaonibs
Rist havregryn og mandelmel i en tørr, middels varm panne i et par minutter under omrøring, til det begynner å lukte litt som nøtter.
Hell i sirup, olje og en klype salt.
Rør om og fres i ytterligere 1-2 minutter, til fargen har blitt gyllen.
Del eplene og fjern kjernen før du skjærer dem opp i terninger.
Kok sammen med resten av kompott-ingrediesene til det har bitt kompott.
Server kompotten toppet med sprø crumble, en dæsj yoghurt og kakaonibs.
Ingredienser
Sprø crumble
1 dl havregryn
1 dl mandelmel
2 ss lønnesirup
2 ss kokosolje
1 klype flaksalt
Eplekompott
3 røde høstepler
2 ss vann
2 ss lønnesirup
1/2 ts kanel
1 klype flaksalt
Til servering
2 dl fet planteyoghurt, for eksempel havre eller kokos
2 ss kakaonibs
Instruksjoner
Rist havregryn og mandelmel i en tørr, middels varm panne i et par minutter under omrøring, til det begynner å lukte litt som nøtter.
Hell i sirup, olje og en klype salt.
Rør om og fres i ytterligere 1-2 minutter, til fargen har blitt gyllen.
Del eplene og fjern kjernen før du skjærer dem opp i terninger.
Kok sammen med resten av kompott-ingrediesene til det har bitt kompott.
Server kompotten toppet med sprø crumble, en dæsj yoghurt og kakaonibs.