We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Glutenfri brownies med valnøtter
Dessert
45 min
Antall porsjoner: 1
Oppskriftskreatør: Caroline Schjærve
2 plater 70% sjokolade av god kvalitet
230 gram ekte meierismør
2 ts. Helios Vaniljepulver
50 gram Helios Lønnesirup
150 gram Helios Rårørsukker
3 store egg av god kvalitet (evt. 4 små)
150 gram fullfett mandelmel (eller kvernede mandler uten skall)
100 gram grovhakkede Helios Valnøtter
Eventuelt pisket krem og melis til pynt… Eller kanskje en kule hjemmelaget vaniljeis…
Smelt smøret på lav varme, ha i sjokolade og vanilje og rør til alt er smeltet sammen.
Ha i sukkeret og lønnesirupen, rør, og la det avkjøles litt. (Det trenger ikke bli helt kaldt, men ikke glovarmt – da vil eggene kunne koagulere i den varme blandingen. Eggerøre i brownies vil jeg tro ikke er så godt.)
Rør inn ett og ett egg.
Mandelmel og hakkede valnøtter vendes i tilslutt.
Kaken stekes på 170 grader i ca. 20-25 minutter.
Den skal være stekt på toppen og mykere inni.
Husk at den stivner til litt på benken.
Avkjøl kaken før du skjærer i den – (hvis du klarer!)
Ingredienser
2 plater 70% sjokolade av god kvalitet
230 gram ekte meierismør
2 ts. Helios Vaniljepulver
50 gram Helios Lønnesirup
150 gram Helios Rårørsukker
3 store egg av god kvalitet (evt. 4 små)
150 gram fullfett mandelmel (eller kvernede mandler uten skall)
100 gram grovhakkede Helios Valnøtter
Eventuelt pisket krem og melis til pynt… Eller kanskje en kule hjemmelaget vaniljeis…
Instruksjoner
Smelt smøret på lav varme, ha i sjokolade og vanilje og rør til alt er smeltet sammen.
Ha i sukkeret og lønnesirupen, rør, og la det avkjøles litt. (Det trenger ikke bli helt kaldt, men ikke glovarmt – da vil eggene kunne koagulere i den varme blandingen. Eggerøre i brownies vil jeg tro ikke er så godt.)
Rør inn ett og ett egg.
Mandelmel og hakkede valnøtter vendes i tilslutt.
Kaken stekes på 170 grader i ca. 20-25 minutter.
Den skal være stekt på toppen og mykere inni.
Husk at den stivner til litt på benken.
Avkjøl kaken før du skjærer i den – (hvis du klarer!)