We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Vegansk Luksussjokoladekake
Baking
>60 min
Antall porsjoner:
En deilig, luksuriøs, vegansk sjokolade. Uimotståelig god! Du kan lage den med en sjokoladeganache, glasur eller alternativt servere kaken med plantebasert krem.
Oppskriftskreatør: Marisa Alvarsson
Ganache-topping
200 g mørk vegansk sjokolade (80% kakao), hakket
200 ml Helios Kokosmelk
Kake
425 ml varmt vann
150 g usaltet vegansk smør
100 ml Helios Kokosolje
200 g mørk vegansk sjokolade (80% kakao)
65 ml kakaopulver
250 g Helios Kokossukker
120 ml silketofu
2 ts vaniljeessens
290 g hvetemel
1 ts Helios Bakepulver
3/4 ts bikarbonat
En klype Helios Himalayasalt
Start med å lage ganache.
Legg hakket sjokolade i en bolle.
Varm kokosmelken til den begynner å putre og hell den deretter over sjokoladen.
Sett den til side i et par minutter og rør deretter til sjokoladen har smeltet helt og konsistensen er jevn.
Dekk til og sett i kjøleskapet i ca. 1,5 time, men ta den ut og rør om med jevne mellomrom mens du tilbereder kaken.
Bland sammen vegansk smør, kokosolje, kakao, sjokolade, kokossukker, vaniljeessens og varmt vann i en kasserolle på lav varme.
Sett det til side og la det avkjøles.
Bland deretter inn silketofu og tilsett hvetemel, bakepulver, bikarbonat og salt.
Bland grundig sammen til røren er jevn og blank.
Hell røren i to kakeformer (17,5 cm) og stek i ovnen ved 140 grader varmluft i 45-50 minutter.
Sjekk om kakene er klare etter 45 minutter med en testpinne.
Ta kakene ut av ovnen og la dem avkjøles i fem minutter før du tar dem ut av formene.
La dem så avkjøles helt på rist.
Når kakene er avkjølt legger du den ene over den andre og dekker med et jevnt lag med ganache-frosting.
Pynt med bær og spiselige blomster hvis du vil.
Ingredienser
Ganache-topping
200 g mørk vegansk sjokolade (80% kakao), hakket
200 ml Helios Kokosmelk
Kake
425 ml varmt vann
150 g usaltet vegansk smør
100 ml Helios Kokosolje
200 g mørk vegansk sjokolade (80% kakao)
65 ml kakaopulver
250 g Helios Kokossukker
120 ml silketofu
2 ts vaniljeessens
290 g hvetemel
1 ts Helios Bakepulver
3/4 ts bikarbonat
En klype Helios Himalayasalt
Instruksjoner
Start med å lage ganache.
Legg hakket sjokolade i en bolle.
Varm kokosmelken til den begynner å putre og hell den deretter over sjokoladen.
Sett den til side i et par minutter og rør deretter til sjokoladen har smeltet helt og konsistensen er jevn.
Dekk til og sett i kjøleskapet i ca. 1,5 time, men ta den ut og rør om med jevne mellomrom mens du tilbereder kaken.
Bland sammen vegansk smør, kokosolje, kakao, sjokolade, kokossukker, vaniljeessens og varmt vann i en kasserolle på lav varme.
Sett det til side og la det avkjøles.
Bland deretter inn silketofu og tilsett hvetemel, bakepulver, bikarbonat og salt.
Bland grundig sammen til røren er jevn og blank.
Hell røren i to kakeformer (17,5 cm) og stek i ovnen ved 140 grader varmluft i 45-50 minutter.
Sjekk om kakene er klare etter 45 minutter med en testpinne.
Ta kakene ut av ovnen og la dem avkjøles i fem minutter før du tar dem ut av formene.
La dem så avkjøles helt på rist.
Når kakene er avkjølt legger du den ene over den andre og dekker med et jevnt lag med ganache-frosting.