We use cookies and other tracking technologies to improve your browsing experience on our website, to show you personalized content and targeted ads, to analyze our website traffic, and to understand where our visitors are coming from.
Veganske kanelsnurrer med sjokolade- og pekanglasur
Baking
>60 min
Antall porsjoner: 12
Saftige, veganske kanelsnurrer. Bak og del med de du er glad i!
Oppskriftskreatør: Marisa Alvarsson
Deig
1/2 pakke (7 g) tørrgjær for søte deiger
180 ml lunkent vann
180 ml plantemelk
4 msk (35 g) Helios Kokossukker
3 ss smeltet Helios Kokosolje
1 ts salt
515 g hvetemel
Fyll
4 ss (35 g) vegansk margarin
4 ss (35 g) Helios Kokossukker
2 ts Helios Ceylon Kanel
5 biter (50 g) hakket mørk, vegansk sjokolade
Pekankaramell
4 ss (35 g) Helios Kokossukker
120 ml soya- eller havrefløte
240 ml (100 g) hakkede pekannøtter
Kanelglasur
180 ml økologisk melis
1/2 ss kokende vann
1 1/4 ss arrowrootpulver
1/2 ss plantebasert melk (1 ts ekstra ved behov)
Sjokoladeglasur
40 g smeltet, vegansk mørk sjokolade
1 ts smeltet Helios Kokosolje
Oppløs gjæren i lunkent vann i den store bollen til kjøkkenmaskinen/foodprosessoren din.
Tilsett plantemelk, kokossukker, salt og 165 g mel.
Bruk kjøkkenmaskinens deigkrok og elt deigen på medium hastighet i 3 minutter eller til den er smidig.
Bland inn resten av melet (350 g) for å få en myk deig.
Kjør deigen i maskinen til den er elastisk og smidig.
Fjern bollen og form deigen til en rund ball med hendene dine.
Legg tilbake deigen i bollen og dekk over med et kjøkkenhåndkle.
La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time).
Kna deigen slik at luften presses ut.
Legg den på en melet overflate og bruk en kjevle til å lage et ca. 45x30 cm stort rektangel.
For å lage fyllet blander du sammen margarin, kokossukker og kanel.
Bred fyllet over deigen, men la det være igjen ca. 1 cm til kanten.
Dryss over den hakkede sjokoladen.
Rull deigen fra en av langsidene.
Klem litt på deigen for å forrsegle rullen.
Skjær deretter 12 jevne emner med en skarp kniv.
Bland resten av kokossukkeret sammen med fløten.
Hell blandingen i en oljet form på ca. 33 x 23 cm, og omtrent 5 cm dyp.
Dryss over pekannøttene i bunnen av formen.
Legg kanelsnurrene med den kuttede siden ned, på toppen av pekannøttene.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la bollene gjære til dobbel størrelse (ca. 1 time).
Stek i ovnen på 180° i ca. 30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gyllenbrune.
Lag glasuren ved å blande sammen de respektive ingrediensene i to forskjellige skåler.
La kanelsnurrene avkjøles i 1 minutt før du snur formen opp-ned for å legge bollene på et serveringsfat.
Snu bollene igjen og drypp over kanelglasuren etterfulgt av sjokoladeglasuren.
Ingredienser
Deig
1/2 pakke (7 g) tørrgjær for søte deiger
180 ml lunkent vann
180 ml plantemelk
4 msk (35 g) Helios Kokossukker
3 ss smeltet Helios Kokosolje
1 ts salt
515 g hvetemel
Fyll
4 ss (35 g) vegansk margarin
4 ss (35 g) Helios Kokossukker
2 ts Helios Ceylon Kanel
5 biter (50 g) hakket mørk, vegansk sjokolade
Pekankaramell
4 ss (35 g) Helios Kokossukker
120 ml soya- eller havrefløte
240 ml (100 g) hakkede pekannøtter
Kanelglasur
180 ml økologisk melis
1/2 ss kokende vann
1 1/4 ss arrowrootpulver
1/2 ss plantebasert melk (1 ts ekstra ved behov)
Sjokoladeglasur
40 g smeltet, vegansk mørk sjokolade
1 ts smeltet Helios Kokosolje
Instruksjoner
Oppløs gjæren i lunkent vann i den store bollen til kjøkkenmaskinen/foodprosessoren din.
Tilsett plantemelk, kokossukker, salt og 165 g mel.
Bruk kjøkkenmaskinens deigkrok og elt deigen på medium hastighet i 3 minutter eller til den er smidig.
Bland inn resten av melet (350 g) for å få en myk deig.
Kjør deigen i maskinen til den er elastisk og smidig.
Fjern bollen og form deigen til en rund ball med hendene dine.
Legg tilbake deigen i bollen og dekk over med et kjøkkenhåndkle.
La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time).
Kna deigen slik at luften presses ut.
Legg den på en melet overflate og bruk en kjevle til å lage et ca. 45x30 cm stort rektangel.
For å lage fyllet blander du sammen margarin, kokossukker og kanel.
Bred fyllet over deigen, men la det være igjen ca. 1 cm til kanten.
Dryss over den hakkede sjokoladen.
Rull deigen fra en av langsidene.
Klem litt på deigen for å forrsegle rullen.
Skjær deretter 12 jevne emner med en skarp kniv.
Bland resten av kokossukkeret sammen med fløten.
Hell blandingen i en oljet form på ca. 33 x 23 cm, og omtrent 5 cm dyp.
Dryss over pekannøttene i bunnen av formen.
Legg kanelsnurrene med den kuttede siden ned, på toppen av pekannøttene.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la bollene gjære til dobbel størrelse (ca. 1 time).
Stek i ovnen på 180° i ca. 30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gyllenbrune.
Lag glasuren ved å blande sammen de respektive ingrediensene i to forskjellige skåler.
La kanelsnurrene avkjøles i 1 minutt før du snur formen opp-ned for å legge bollene på et serveringsfat.
Snu bollene igjen og drypp over kanelglasuren etterfulgt av sjokoladeglasuren.