Choy Sum er en kinesisk grønnsak med en sprø, saftig tekstur. Du kan
bruke blader og stilk, og den er veldig enkel å tilberede. Det finnes mange måter å bruke denne grønnsaken på og dette er en spicy versjon med
soyasaus.
Oppskriftskreatør: Silje Feiring / Spoon.no
Ca. 400 g choy sum
2 ss naturlig olje
1/2 ts salt
1 fedd hvitløk, finhakket
1 stk chili, finhakket
1 ss ingefær, revet
1 ss Helios Tamari Soyasaus
Chiliflak til topping
Vask choy sum godt og del de ved stilken. Kok opp vann og legg først i stilken og la det koke i noen minutter til stilken er mør. Så tilsetter du bladene og koker videre i ca. 1 minutt. Legg over i ett dørslag og la alt vannet renne godt av. Skyll med kaldt vann og la det renne av igjen, bruk ett kjøkkenhåndkle og tørk de godt.
Varm olje i en stor stekepanne eller wokpanne og legg i choy sum. Tilsett salt og stek videre i ca. 1 minutt under stadig omrøring. Så tilsetter du hvitløk, ingefær, chili og steker videre i ca 30 sekunder.
Rør til slutt inn soyasusen og topp gjerne med chiliflak.
Ingredienser
Ca. 400 g choy sum
2 ss naturlig olje
1/2 ts salt
1 fedd hvitløk, finhakket
1 stk chili, finhakket
1 ss ingefær, revet
1 ss Helios Tamari Soyasaus
Chiliflak til topping
Instruksjoner
Vask choy sum godt og del de ved stilken. Kok opp vann og legg først i stilken og la det koke i noen minutter til stilken er mør. Så tilsetter du bladene og koker videre i ca. 1 minutt. Legg over i ett dørslag og la alt vannet renne godt av. Skyll med kaldt vann og la det renne av igjen, bruk ett kjøkkenhåndkle og tørk de godt.
Varm olje i en stor stekepanne eller wokpanne og legg i choy sum. Tilsett salt og stek videre i ca. 1 minutt under stadig omrøring. Så tilsetter du hvitløk, ingefær, chili og steker videre i ca 30 sekunder.
Rør til slutt inn soyasusen og topp gjerne med chiliflak.