Produkter
Oppskrifter
PRODUKTER
Alle kategorier
Drikke
Glass og hermetikk
Glutenfritt
Havregryn og müsli
Kjerner, frø, flak og mel
Knekkebrød, brød og riskaker
Krydder
Nøtter og tørket frukt
Oljer og eddik
Pasta, ris og gryn
Pastasaus, pesto og smakssettere
Pålegg
Søtning
Tofu
OPPSKRIFTER
Alle kategorier
Frokost og mellommåltid
Lunsj og middag
Dessert og snacks
Tilbehør og småretter
BÆREKRAFT
Klimabevisste innkjøp
Bærekraftig mat
OM OSS
Vår filosofi
Vår historie
Bærekraft
Garantimerking
Innovasjon
Cookies og GDPR
KONTAKT
Kontakt oss
Crispy blomkål med honningsaus
Tilbehør
30 min
Antall porsjoner:
Oppskriftskreatør:
Silje Feiring / Spoon.no
Ingredienser
Instruksjoner
2 stk blomkål
2 dl hvetemel
3 stk egg
3 dl brødkumme eller griljermel
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts maizena
0,4 dl vann
1 dl honning
1 dl soyasaus tamari
2 stk hvitløksfedd, finhakket
1 lime, saften av
2 ss vann
2 ss sriracha
4 ss sesamfrø
Forvarm oven til 200 grader.
Vask og rens blomkålen og del i små buketter.
Legg over i en bolle og bland inn hvetemelet til alt er dekket.
Visp sammen egg og legg over i en bolle.
I en annen bolle heller du over brødkummen.
Vend bukettene i egg først så i brødkummen slik at de blir helt dekket.
Legg over på ett stekebrett med bakepapir.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter til de er gylne, steketiden avhenger av størrelsen på bukettene.
Imens blomkålen står i ovnen blander du sammen maizena og vann.
I en liten gryte blander du sammen resten av ingrediensene til sausen.
La det få ett oppkok, ta av platen og tilsett maizenablandingen.
La den småkoke til den tykner og ta av platen.
Når blomkålen er gyllen tar du den ut av ovnen, pensler med saus og setter tilbake med grillelementet på i ett minutt.
Topp med koriander og server umiddelbart.
Ingredienser
2 stk blomkål
2 dl hvetemel
3 stk egg
3 dl brødkumme eller griljermel
2 ts salt
1 ts pepper
2 ts maizena
0,4 dl vann
1 dl honning
1 dl soyasaus tamari
2 stk hvitløksfedd, finhakket
1 lime, saften av
2 ss vann
2 ss sriracha
4 ss sesamfrø
Instruksjoner
Forvarm oven til 200 grader.
Vask og rens blomkålen og del i små buketter.
Legg over i en bolle og bland inn hvetemelet til alt er dekket.
Visp sammen egg og legg over i en bolle.
I en annen bolle heller du over brødkummen.
Vend bukettene i egg først så i brødkummen slik at de blir helt dekket.
Legg over på ett stekebrett med bakepapir.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 20 minutter til de er gylne, steketiden avhenger av størrelsen på bukettene.
Imens blomkålen står i ovnen blander du sammen maizena og vann.
I en liten gryte blander du sammen resten av ingrediensene til sausen.
La det få ett oppkok, ta av platen og tilsett maizenablandingen.
La den småkoke til den tykner og ta av platen.
Når blomkålen er gyllen tar du den ut av ovnen, pensler med saus og setter tilbake med grillelementet på i ett minutt.
Topp med koriander og server umiddelbart.
Relaterte produkter
Helios Hel Sort Pepper
70 g
Helios Himalayasalt
180 g
Helios Soyasaus Tamari
250 ml
Lignende oppskrifter
Glutenfrie grove baguetter
Middagsbrød med chili
Tomat- og mozzarellasalat
Avokadohummus med sitronjuice
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent