Fermentert hjemmelaget ketchup

Tilbehør
>60 min
Antall porsjoner:
Prøv Berit Nordstrands fermenterte ketchup fra Bra godt på TV2.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

3 glass Helios Tomatpurè
0.5 dl Helios Lønnesirup
0.5 dl myse (eks. Molkosan kjøpt på helsekost)
2 ss Helios Eplecidereddik
1 ss Helios Himalayasalt
1 ts allehånde
1 fedd hvitløk, finhakket

Instruksjoner

Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt.
Ha ketchupen i et norgesglass med gummistrikk og lokk.
La stå i romtemperatur på kjøkkenbenken for fermentering og utvikling av melkesyre og syrlighet i 2-4 dager.
Smak etter 2 dager og kjenn om du liker syrligheten. Om du tåler mer syrlighet la den stå litt til. Pass på at den ikke overgjærer, da smaker den ikke godt lenger.
Ha ketchupen i små tette glass og lagre den i kjøleskap. Bruk den som ketchup på maten, som tomatsaus i pastaretter og i gryter og supper.

Relaterte produkter

Lignende oppskrifter